Deze luxe, warme lagune in IJsland heeft uitzicht op de oceaan en een bar

CREDITS: Sky Lagoon | Pursuit Collection

Wanneer je wel eens in IJsland bent geweest stonden de geothermische wateren vast op je lijstje om te bezoeken. Mocht je dat nog niet hebben gedaan, dan moet je van ons nog een jaartje wachten. Volgend jaar komt er namelijk een nieuw pareltje in het magische land; de Sky Lagoon. Een paar minuten rijden vanaf de hoofdstad Reykjavik ligt Kársnes Harbour. De plek waar horecaonderneming Pursuit een high-end lagune aan gaat leggen.

De Sky Lagoon wordt de ideale plek om tot rust te komen

De Sky Lagoon wordt de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van het prachtige uitzicht over de Atlantische Oceaan. De lagune zal namelijk het effect van een infinity pool krijgen. Daardoor lijkt het alsof de lagune overloopt in de oceaan. Dit zorgt niet alleen voor een episch uitzicht, maar je kan ook nog eens extra lang genieten van de zonsondergang

Met een beetje geluk dobber je ook nog eens door het water met het noorderlicht boven je hoofd. Het effect van een infinity pool zal versterkt worden doordat de lagune 70 meter lang wordt en omringd is met natuur.

Dagny Petursdottir, Manager van Sky Lagoon laat weten: ‘We willen de gasten de kans geven om één te worden met hun lichaam en geest dankzij de stralende krachten van geothermische wateren, en dat terwijl ze kunnen genieten van het indrukwekkende uitzicht over de oceaan.

sky lagoon
Foto: Sky Lagoon

Meer dan alleen een lagune

Een groot onderdeel van de cultuur in IJsland is tijd doorbrengen in de natuur en ontspannen in de geothermische wateren De warme wateren zijn namelijk rijk aan mineralen zoals silica en zwavel. Die mineralen kunnen mensen met huidziektes helpen. De Sky Lagoon is niet zomaar een geothermisch bad. Met als belangrijkste aspect een in-lagune bar, zodat je het warme water niet eens uit hoeft om een drankje te halen.

Een échte beleving

Pursuit wil met de extra faciliteiten ervoor zorgen dat de gasten een onvergetelijke beleving krijgen. De horecaonderneming Pursuit staat bekend om haar ervaringen en locaties op de meest iconische bestemmingen. Op verschillende plekken in de wereld hebben ze accomodaties waar je onvergetelijke ervaringen kunt opdoen.

De opening van Sky Lagoon staat gepland in de lente van 2021. Helaas moeten we dus nog even wachten tot dat we hier zelf helemaal tot rust kunnen komen.

Foto’s: Sky Lagoon