5 bucketlist-skigebieden buiten de Alpen

Wintersport? Joe, wij zijn erbij. Het is de allerlekkerste vakantie die je kan boeken. Overdag ben je aan het shinen op de piste, in de namiddag klap je jägerboms achterover met zwetende Duitsers en ’s avonds beland je in een gure technotent. Tenminste, die kans is groot als je met vrienden naar de Alpen gaat.

Natuurlijk – we scheren niet alles over één kam – zijn er ook rustige plaatstjes te vinden. Plaatsen waar de natuur centraal staat. Het is maar net waar je voorkeur ligt. Mocht je een keer jezelf écht buiten de gebaande paden willen begeven, dan kun je ook op wintersport gaan buiten de Alpen. Deze acht skigebieden zijn dikke aanraders.

De dikste skigebieden buiten de Alpen

Om dit lijstje op te ratelen, hebben we onze eigen ervaringen én de kennis van onze outdoorvrienden van The Hike gebruikt. Deze liefhebbers waren al aan het wintersporten voordat het bestond. Oké, overdrijven is ook een vak, maar deze jongens weten waar ze het over hebben. Lees zelf maar mee:

skigebieden, 5 bucketlist-skigebieden buiten de Alpen
Foto: Flavio Gasperini

Sneeuwhappen in Japan

Het is tijd om de Autobahn te skippen. Je kan namelijk ook naar het Tirol van Japan vliegen. Je handtekening zetten in de sneeuw van het land van de rijzende zon. Hoe lekker klinkt dat?  Met eersteklas poedersneeuw, fabelachtige natuur én warmwaterbronnen in de gelederen mag het Aziatische land zichzelf een ski- en snowboardwalhalla noemen.

Japan telt 596 skigebieden. Onze redacteur Boas ging sneeuwhappen in Niseko, gelegen op het noordelijke eiland Hokkaido. Dit gebied staat bekend als de crème de la crème van skigebieden, en dat is een understatement. Je vindt er genoeg pistes om een week lang iedere dag een nieuwe afdaling te pakken.

Keerzijde: toeristen weten dat ze hier moeten zijn. De Amerikaanse piloten op ski’s vliegen je om de oren en Australische surfdudes hebben hun surfboard en zonnebril ingeruild voor een snowboard en skibril.

skigebieden
Foto: Bigstock (Hokkaido, Japan)

Off-piste in Zuid-Amerika

De échte wintersporters gaan rechtstreeks naar Chili of Argentinië. In het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte kun je constant van de hoogste bergen af vlammen. Dit zijn namelijk next-level skigebieden: alles ligt gemiddeld ruim één kilometer hogen dan in de Alpen.

Dat houdt in dat er altijd sneeuw is en dat er pistes zijn om je vingers bij af te likken. Het mooiste van alles is dat off-piste hier hele andere betekenis heeft. Dit is écht voor waaghalzen van de mensheid. Wil je thuis een nóg beter verhaal vertellen? Ga dan voor een helikopter skidrop.

skigebieden, 5 bucketlist-skigebieden buiten de Alpen
Foto: Bigstock (Chili)

Boarden in het Midden-Oosten

In het Midden-Oosten?! Jazeker, en dan hebben we het niet over een té luxe skihal in Dubai. Nee, wij hebben ook vlieguren gemaakt op de Iraanse pistes. Dit is the place to be om sneeuwschuiven met cultuursnuiven te combineren.

De Islamitische Republiek Iran heeft een serieus wintersportgebied. Er zijn 21 plaatsen waar je naar beneden kan glijden. De meeste gebieden liggen in het noorden op ongeveer twee uur rijden van de hoofdstad Teheran. Dizin is het bekendst van allemaal. Hier heb je 18 kilometer aan piste, tot een hoogte van 3850 meter

Je kan je wintersport-vibes aanvullen met een stedentrip óf zelfs combineren met een zomervakantie. Ons topadvies is dan ook: kom niet alleen voor wintersport. Je kunt je reis een extra dimensie geven met een woestijntour door Yadz of een culturele week in Isfahan.

skigebieden, 5 bucketlist-skigebieden buiten de Alpen
Foto: Bigstock (Esfahan, Iran)

Bucketlist-materiaal: de Rocky Mountains

Amerikanen zweren bij Canada en dat is niet voor niets. Het land van ijshockey en Ahornsiroop heeft qua wintersport een flink aanbod. Alleen er zijn altijd bestemmingen die nét even wat extra aandacht verdienen. Voor ons is dat Jasper National Park.

Je vliegt naar Edmonton, om daarna een huurauto te pakken naar het nationale park. Die autorit is al een ware sightseeing-roadtrip! Eigenlijk rijd je gewoon in een schilderij.

Het wintersportgebied Marmot Basin ligt in de Canadese Rocky Mountains. Je vindt er 91 pistes waarop het vrijwel altijd rustig is. De kans is dan ook groot dat jij als eerste over de verse sneeuw vliegt, waardoor je échte powder snow tegenkomt. Dit wil je, toch?

Alles over deze bucketlist-reis lees je hier.

Wintersport
Snowboarden in Marmot Basin

Sneeuwhandtekeningen zetten in het Hoge Noorden

Wintersporten in Scandinavië. Een perfect alternatief voor je jaarlijkse trip naar dezelfde après-skihut. In Noorwegen, Zweden en Finland heb je, naast de prachtige kleine skigebieden, ruimte om andere vormen van wintersport te beoefenen.

Je kan er huskytochten maken, ijswakvissen of topsnelheden aantikken op de sneeuwscooter. Daarna weer effe opwarmen in de sauna. Ideaal. Het Noorse Geilo is een van de bekendste gebieden in Scandinavië waar je alle activiteiten kan doen. Neem wel een goede portemonnee mee, want Scandinavië staat niet bekend om zijn goedkope prijzen.

skigebieden
Foto: Knut Bakke (Ibestad, Norway)
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…