Vertraagde vlucht? Op deze luchthavens ben je er blij mee

Heerlijk, dat gevoel wanneer alles vlekkeloos verloopt tijdens jouw vliegreis. Helaas is dit niet altijd het geval. Met een vertraagde vlucht kunnen de extra uurtjes snel oplopen. Zit je dan urenlang te koekeloeren en jezelf dood te vervelen op een vliegveld. Wat nu? Je kunt gaan voor een claim bij vertraging met AirHelp. Je hebt namelijk vaker recht op iets dan je denkt, volgens de Consumentenbond. Of je hebt geluk en zit stuck op een vliegveld waar je nooit meer weg wil. Wij hebben uitgezocht welke vliegvelden dat zijn en wat je kan doen bij een lange vertraging.

Dit zijn de luchthavens waar je jouw vertraagde vlucht wilt overleven

Changi Airport Singapore

Tien jaar en still on top! Changi Airport is namens Skytrax jaar in, jaar uit uitgeroepen tot s’werelds beste luchthaven. Wij kunnen wel raden waarom! Mocht het je nou overkomen dat jij hier een aantal uur op je vlucht moet wachten, dan heb je hier genoeg te beleven. Van ronddwalen in een van de vier gigantische tuinen, waaronder één vol met vlinders Tot aan het entertainment deck, waar je zo goed als iedere game kunt spelen. Van glijbanen langs de gaafste standbeelden en kunstwerken tot aan onderdompelen in een heerlijk zwembad met jacuzzi. Hier kun je in jouw zwembroek de vliegtuigen zien overwaaien. Je kunt het zo gek niet bedenken en het ze hebben het!

De luchthaven heeft pas nog de deuren geopend van het Jewel Complex. Dit juweel maakt jouw wachttijd als vliegpassagier maar ook als bezoeker een een ware belevenis. Neem een kijkje in een van de 280 winkels en eetkraampjes. Kijk gerust tijdens je wachttijd een filmpje in de IMAX bioscoop en bezoek het park wat op de vijfde verdieping is gevestigd. Met als centraal punt de rain vortex, de grootste indoor waterval ter wereld. Vlucht vertraagd in de avond? Ook geen probleem, de rain vortex straalt iedere avond met een zieke lichtshow.

Mocht je vlucht nu gewoon op schedule vliegen, zorg dan zeker dat je een paar uur van tevoren op het vliegveld bent. Dan kun je toch nog veel van dit paradijs meemaken. Want lang niet alles zul je kunnen zien in die paar uur.

Vertraagde vlucht, Vertraagde vlucht? Op deze luchthavens ben je er blij mee
Foto: Joe Green

Vancouver International Airport

Hé wat naar, weer een vertraagde vlucht. Nou deze keer niet. Op Vancouver International Airport kun je gemakkelijk je tijd tot de vlucht uitzitten, of beter gezegd, bewonderen. Met twee mega aquariums die het zeeleven van de British Columbia kust weergeven. Het grootste aquarium bezit 114 duizend liter en is bewoond door 5000 zeewezens.

Naast dat je kunt verdwalen in de prachtige onderwaterwereld beschikt het vliegveld over s’werelds grootste collectie van Noordwest inheemse kunst. De kunstcollectie geeft je een kijk in de diversiteit van Vancouver.

New York’s JFK Airport

Een vertraagde vlucht en dan uren moeten wachten, het klinkt als een hel. Als je moet wachten doe dat dan in stijl. Zoals bij het JFK Airport in NY. De oude verlaten luchthaven TWA uit 1962 is helemaal opgeknapt en heeft afgelopen jaar haar deuren weer geopend. Go back in time en waan je in de stijl van 1960 met alle luxe van nu. De ultieme experience is een overnachting in het TWA hotel, maar tijdens een rondwandeling kun je al veel van het hotel meekrijgen. Neem hier ook gelijk een plons in the infinity pool van het hotel of drink een cocktail in een oud toestel van TWA dat omgetoverd is tot heuse lounge-en cocktailbar.

Kun je in de pool niet voldoende baantjes strekken om fit te blijven, neem dan eens een kijkje in de grootste hotel gym van de wereld!

Qatar’s Hamad International Airport in Doha

Dit is een van de meest luxe airports, wat je enigszins ook wel verwacht van deze luchthavens. Het Hamad International vliegveld is brandschoon, ruim en enorm stil. Enige wat je in de speakers zal horen is vijf keer per dag een gebed. Naast dat het een stille luchthaven is, zul je niet gestoord worden door passagiers die nog niet bij de gate zijn en telkens worden omgeroepen.

Even relaxen doe je in de sportschool van het vliegveld, het 25 meter lange zwembad, tijdens een potje squash of in de golfsimulator. Genoeg te doen in je zure wachttijd.

Los Angeles International Airport

Het eerste vliegveld in de states dat haar eigen privé terminal heeft gecreëerd. Over de top luxe, zoals je dat alleen in Amerika kan. De privé suite opende haar deuren in 2017, waarin je als gast word opgewacht in een privé gate, waarna je naar je suite wordt ge-escort. Als gast word je hier heerlijk in de watten gelegd en je vliegstress wordt wegnomen door acht ‘butlers’ die direct aan jou verbonden zijn ter assistentie.

In de suites heb je overvolle lades met eten en koude drankjes, ga even liggen in je tweepersoonsbed of neem een frisse douche in je badkamer. Iedereen kan lid worden van de private suite dienst, echter betaal je hier wel een fix bedrag voor.

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…