Goals: je kunt deze maand nog met de nachttrein naar zes Europese steden

‘Citytrip 2022, woooeeeww!’ (Stefan, mei 2022)

Ja, tof, Stefan, maar voor deze ene keer zien we wél beren op de weg. Er staan knetterlange rijen op Schiphol en tranentrekkende cijfers op de benzinepompborden. Daar ga je dan met je goede fatsoen.

Maar goed, laten we denken in oplossingen. En voor deze oplossing grijpen we terug op het verleden. We gaan weer ouderwets naar steden zoals Milaan met de… *tromgeroffel* Nachttrein. Jeeeeej.

Goed voor je nachtrust, goed voor je portemonnee, goed voor het milieu. Dit klinkt als claxonneren in de oren.

Citytrips doen we voortaan met een nachttrein

Onze vrienden van Tui geloven er weer heilig in. Nachttreinen zijn weer hélemaal de shit volgens de vakantieplanners. Eind deze maand (25 mei) kun je al met je ogen dicht naar Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan of Florence reizen. Zin in.

Dit heeft Tui allemaal bekokstoofd met GreenCityTrip. In totaal zijn in één trein zo’n zevenhonderd plaatsen en ze gaan vertrekken vanaf Amsterdam of Utrecht. Je stapt in om 16.30 of 20.00 uur en de volgende ochtend sta je tussen 8.00 en 11.00 uur in de stad.

Doen? Check dan hier alle info over jouw nieuwe manier van citytrips maken.

Nachttrein, Goals: je kunt deze maand nog met de nachttrein naar zes Europese steden
Foto: Brooke Cagle

Alleen maar voordelen?

Oké, oké, is het dan allemaal koek en ei? Mwoa, er zijn een paar kleine tegenvallers. Tegenvaller uno: de treinen gaan (nog) niet een aantal keer per week of per maand rijden. Het gaat echt om specifieke data. Maar hé, je gaat toch ook niet op de bonnefooi naar Schiphol?

Tegenvaller dos: de nachttreinen hebben nog wel een upgrade nodig. Dat zegt Ingmar Bruinsma van travelclown.nl tegen RTL. Daar geeft ze aan dat de treinen nog niet over goede werkplekken beschikken én dat het in de goedkoopste klasse enorm krap is. Ach, dan maar even al het moois van het leven denken, toch?

Vanaf 11 mei kan je jouw tickets al boeken. Wie zit er klaar?

treinreis
Foto: Jack Anstey
LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…