Van paradijs naar paradijs hoppen: de eindeloze charmes van Mauritius

CREDITS: Jacob Sjöman // Mauritius Tourism Promotion Authority

We hebben al eens eerder verteld over onze trip naar het eiland dat tropisch herdefinieert: Mauritius.

De tropen blijven de tropen

Omdat het ons toen eigenlijk niet lukte om de magische reis binnen één artikel te drukken, trakteren we jullie op een tweede editie van onze trip richting palmbomen, turquoise wateren en witte poederstranden.

Mauritius, Van paradijs naar paradijs hoppen: <strong>de eindeloze charmes van Mauritius</strong>

Donkere wolken

Hat statement dat we in ons eerste artikel maakten, blijft nagalmen. Wanneer we na de derde nacht als een koning ontwaken in Beachcomber Trou-Aux-Biches, zetten we ons royale verblijf fijntjes voort met een vorstelijk ontbijt bij La Caravelle. Met een heerlijk uitzicht op zee zien we op dat moment iets wat we daarvoor nog niet hebben gezien: donkere wolken.

Wanneer de wolken over ons heen zweven voelen we dan ook de eerste regendruppels van de trip op onze pannendeksels vallen. Dan hebben we het trouwens niet over een klein miezerbuitje. Nee, nee, we bevinden ons wel in de tropen hè. Binnen een paar minuten tijd produceren de wolken dan ook regenbuien waar de gemiddelde herfstdag in Nederland bij in het niet valt.

De eindeloze charmes van Mauritius

Daar waar je zou denken dat regen op een tropisch eiland meteen het einde van de dag betekent, is dat in Mauritius absoluut niet het geval. De charmes van dit eiland zijn eindeloos. En ja, tuurlijk is het fijn dat de zon hier voor flinke temperaturen zorgt, maar wanneer Zeus toch even de pik op ons heeft, maakt dat hier bijzonder weinig uit. Daar waar we eerst de Pamplemousse Botanical Garden zouden bezoeken, brengt de contractbus ons – eerder dan gepland – richting Constance Prince Mauritius. Het meest luxueuze hotel van het eiland, wat bevestigd wordt met de ‘5+ sterren-beoordeling’.

 

Grootste wijnkelder van de Indische Oceaan

Naast de weelderige kamers, de prachtige zwembaden en het heerlijke uitzicht op de oceaan, herbergt het hotel ook de grootste wijnkelder van de Indische Oceaan. Die decadente eigenschappen zijn in de rest van de wereld niet onopgemerkt gebleven. Terwijl Constance Prince Mauritius als het vaste toevluchtsoord voor veel beroemdheden dient, toont het hotel ook haar schoonheid in de Netflix-film Resort to Love. Na de uitgebreide tour rondom het resort, is het eindelijk tijd om de wijnkelder in te duiken voor een champagneproeverij waar Dom Pérignon van onder de indruk zou zijn. Reken er dus maar op dat wij héél dankbaar waren dat het in de ochtend met bakken uit de lucht viel. Hoe ironisch.

Innerlijke kind naar boven halen

Met een paar iets te dure champagnes achter de kiezen, verplaatsen we ons naar het Archipel restaurant voor een van de lekkerste lunches die we ooit hebben geproefd. Telkens als we denken dat het niet beter kan, krijgen ze het op de een of andere manier voor elkaar om er tóch nog een schepje bovenop te doen. Ons hoor je niet klagen. Terwijl de knoopjes van ons overhemd bijna losschieten, rijdt de contractbus alweer voor om ons te vervoeren naar ons laatste, maar zeker niet het minste, verblijf: C Mauritius. Beter bekend als het jongste broertje binnen de Constance Hospitaly Family.

Dat het een jonger broertje is, merk je dan ook gelijk aan de ambiance van het resort. Daar waar de eerdere verblijven ons vooral verbaasden met de ongekende weelderigheid, brengt C Mauritius ons even terug naar de zomerdagen als kind. Met de mogelijkheid om te kajakken, beerpongen, trampolinespringen, schommelen, padellen en te volleyballen is er altijd wel een activiteit waar je even je innerlijke kind mee naar boven haalt. Combineer dat met het uitzicht op het instawaardige Palmar Beach en je hebt alle ingrediënten die nodig zijn voor een fantastisch verblijf.

Een schilderachtig eiland – op een eiland

Nadat we ook hier de gebruikelijke cocktailtest hebben uitgespeeld – en dus mogen concluderen dat ze door de test zijn gekomen – duiken we weer ons bedje in om fit te zijn voor onze laatste dag in Mauritius. Het idee dat onze reis er bijna op zit, doet best wel even pijn. Gelukkig verdwijnt die pijn de volgende ochtend weer als sneeuw voor de zon wanneer we de Cpicerie induiken voor wafels en croissants. Met een volle buik vertrekken we vervolgens richting de boot, die ons naar het schilderachtige Île-aux-cerfs brengt. Een eiland, op een eiland, dat 87 hectare ongerept land herbergt met turkooizen lagunes en witte zandstranden.

Verder is het ook nog eens de thuisbasis van een van de mooiste golfbanen ter wereld: de Ile aux Cerfs Golf Club. Een golfbaan voor echte kampioenen van 18-holes lang dat ontworpen is door tweevoudig Masters-kampioen Bernhard Langer. Eerst dus een potje golfen om vervolgens keihard te relaxen op het strand met een cocktail naast ons ligbedje. Ondertussen een herhaaldelijk recept tijdens deze reis, maar wij krijgen er absoluut geen genoeg van.

De laatste tropische uitspattingen

Na onze uitgebreide relaxsessie is het helaas tijd voor de kapitein om ons weer op het vaste land, uh, eiland, af te zetten. Verwarrend hè. We genieten bij C Mauritius nog even van het all-inclusiveconcept, inclusief een potje te beerpong, en dus wéér met een flinke slaapmuts het bed induiken. Om half zes ontwaakt de wekker ons letterlijk en figuurlijk uit onze dromen, want Mauritius is op alle fronten een absolute droombestemming. Als we nu terug konden vliegen met Air Mauritius zouden we meteen onze koffers pakken. Voor nu kunnen wij nog even een tijdje teren op deze onvergetelijke ervaring.

Fotocredits: Mauritius Tourism Promotion Authority

Source:
Mauritius Tourism Promotion Authority
LEES OOK
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…