Bucketlist-dingen: IJsland-hoppen met PLAY Airlines

IJsland, the land of ice and fire. Een mythisch eiland dat voor 11% bestaat uit gletsjers (het landoppervlak) en waar meer natuurwonderen zijn dan mensen.

Short trip-tips: IJsland

Mocht IJsland-hoppen een bucketlistding zijn voor je, maar het is er nog niet van gekomen, dan wordt het vanaf deze zomer makkelijker voor je. PLAY Airlines vliegt namelijk vanaf deze zomer vijf dagen per week vanaf Schiphol naar IJsland, Keflavik Airport. Wij mochten mee met de eerste vlucht en beleefden anderhalve dag lang het ongetemde natuurwalhalla.

, <strong>Bucketlist-dingen:</strong> IJsland-hoppen met PLAY Airlines

The Golden Circle

Want; over indrukwekkende natuur gesproken… Een hoogtepunt dat IJsland ademt is de The Golden Circle-route. Het hoogtepunt is een aaneenschakeling van highlights op zichzelf, allen in de vorm van natuurgeweld. De eerste vind je al op slechts 40 minuten van Reykjavik. Je kunt de Golden Circle rijden met een huurauto of een tour boeken, dan kun je bijvoorbeeld de bekendste highlights in één dag zien. Zo krijg je ook tijdens een kort verblijf of tijdens een stopover een goede indruk van de IJslandse natuur.

Thingvellir National Park, Geysir en de Gulfoss-waterval

Wij bezochten de drie bekendste highlights van The Golden Circle: Thingvellir National Park, Geysir en de Gulfoss-waterval. En dat neemt niemand ons meer af.

Het Thingvellir National Park staat bekend om de Silfra-kloof, precies tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen. Het is de geologische grens tussen de twee continenten. Op de route van The Golden Circle vind je ook de geisers Geysir en Strokkur. De Geysir is niet meer heel actief en spuit nog maar zelden, maar de Strokkur-geiser is nog wel erg actief en spuit gemiddeld elke vijf tot tien minuten.

De Gulfoss-waterval gaat door het leven als één van de mooiste watervallen van IJsland. En dat is niet gek: de kracht van het water laat hier zien wat de natuur allemaal kan. Deze waterval is een voorbode van wat IJsland allemaal nog meer te bieden heeft. 

Tekst gaat verder onder foto’s.

Dineren en slapen in het centrum van IJsland

Bij een kort verblijf is een centraal gelegen hotel natuurlijk ideaal. Wij verbleven bij Center Hotels Grandi. Dit hotel is gelegen op loopafstand van het centrum van Reykjavik en is voorzien van een heerlijk lokaal restaurant: Heðibn. Hier serveren de chefs gerechten die uitsluitend gemaakt van seizoensgebonden producten. Met de ‘Adventure Trip’ maak je tijdens een vijfgangenmenu kennis met de de kunsten van de chefs, en daarmee met de IJslandse keuken.

Een andere dinertip is restaurant Monkeys. Hier vind je een mix van IJslandse, Europese en Aziatische ingriendenten op je bord. Het concept is grotendeels gericht op shared dining. Ga ook zeker een drankje doen aan de bar van Monkeys, waar je verschillende exclusieve cocktails kan proberen. Of neem plaats in de Champagne Train. Op eigen risico…

, <strong>Bucketlist-dingen:</strong> IJsland-hoppen met PLAY Airlines

Sky Lagoon

Bij een verblijf in Reykjavik kun je een bezoek aan Sky Lagoon niet missen. Dit thermale kuuroord ligt op een kwartiertje rijden van de hoofdstad. Hier kun je het zeven-stappen-ritueel volgen. Het begint in de lagoon: terwijl je dobbert in het warme water, midden in de IJslandse natuur, haal je een biertje bij de bar. Klaar voor stap 2? Dan is de ‘cold plunge’ aan de beurt. Je maakt een dip in een koudwaterbad, en daarna mag je door naar de sauna. Hier heb je zo’n een indrukwekkend panorama-uitzicht, dat je de zweetdruppels op je voorhoofd compleet vergeet. Na de sauna volgen de ‘cold mist’, ‘scrub’, ‘stoomsauna’ en als laatste komt de ‘douche’. Na dit ritueel ben je helemaal zen en verzekerd van een babyhuidje.

IJsland-hoppen vanaf Schiphol

Onze sneak peak van het eiland smaakte absoluut naar meer. En dat allemaal dankzij PLAY Airlines. Deze trotse low-cost airline van the land of ice and fire vliegt tussen Noord-Amerika en Europa. Vanaf deze zomer vijf dagen op Schiphol, vanaf 29 oktober 2023 zelfs zeven dagen. Je kunt ‘gewoon’ naar IJsland vliegen, maar ook via IJsland naar vijf Noord-Amerikaanse steden: New York, Boston, Washington DC of Baltimore in de VS, of naar Toronto in Canada.

Natuurlijk is een short trip al ongekend tof, maar een échte roadtrip van meerdere dagen zal je IJsland-hopavontuur naar een next-level tillen. Nu PLAY Airlines zó vaak vanaf Amsterdam Schiphol vliegt, is het eerste vervoer alvast eenvoudig geregeld!

Check hier al onze bucketlistwaardige artikelen!

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…