Deze EK-wedstrijden kun je combineren met een stedentrip

Aankomende zomer is het zover: de beste voetballers gaan de strijd aan om zich tot kampioen van Europa te kronen. Gelukkig is Nederland is er ook eindelijk weer eens bij. Je bent vast en zeker op de hoogte dat de wedstrijden dit EK niet in één land wordt gespeeld, maar door heel Europa. Waar we voorheen andere steden overnamen met onze oranje-fans kunnen we dit jaar ook in eigen land blijven.

Nu kun je al jouw vrienden bij je thuis uitnodigen en genieten van een koud biertje op de bank. Beetje voor de hand liggend niet? Wij hebben een beter idee: combineer een EK-wedstrijd met een dikke stedentrip. Een leuke pot voetbal, samen met vrienden vertoeven in een wereldstad én daar je biertjes drinken. In onze oren kan het niet mooier gaan klinken. We hebben een lijstje gemaakt met de vetste wedstrijden die worden gespeeld in de meest uiteenlopende steden.

Deze EK-wedstrijden kun je combineren met een stedentrip

De Rode duivels gaan in St. Petersburg op bezoek

Op de tweede speeldag van het EK 2020 gaan de Belgen hun kunstjes vertonen. De Rode Duivels zullen het in St. Petersburg opnemen tegen de taaie Russen. Onze zuiderburen hebben een sterk team op de been met o.a. Kevin de Bruine, Lukaku én Hazard. Naast een leuke pot voetbal op de zaterdag in het Krestovskistadion, is de hoofdstad van Rusland een geweldige stad voor een stedentrip! Met een beetje passen en meten heb je genoeg tijd om het Russische nachtleven is even door te spitten. Na een nacht doorhalen is St. Petersburg de ultieme stad om uit te brakken met een goede ‘vriendenwandeling.’ De stad staat bekend om haar sprookjesachtige en kleurrijke gebouwen. Snuif nog even wat cultuur op zodat je nog iets aan je stedentrip hebt.

Waar, wanneer, hoe laat? België – Rusland | Zaterdag 13 juni 21:00 | St. Petersburg

Belgium fans EK
Foto: Bigstock

Zullen de Engelse zélf de finale spelen in Londen?

Het grootste stadion van Europa en de thuisbasis voor het Engelse voetbal team, het Wembley Stadium. Dit stadion in Londen is door haar capaciteit van 75.000 zitplaatsen het grootste stadion waar wedstrijden gespeeld gaan worden. Iedere speler van het Engelse elftal zal zich direct thuisvoelen in dit stadion, doordat dit de thuisbasis is van het Engelse voetbalteam. Om in de zomer naar Londen te gaan is helemaal nog niet zo’n slecht idee, met juli als haar warmste maand. Mocht het onverhoopt toch regenen, bezoek dan de vele Engelse pubs om samen een pint te pakken. Met alle andere wedstrijden van het EK, ben je verzekerd van een gruwelijke vakantie.

Waar, wanneer, hoe laat? Engeland – Kroatië | Zondag 14 juni 15:00 | Londen

EK 2020 stedentrip
Foto: MaxoptPixabay

Thuiswedstrijd La Squadra Azzurra in Rome

Alle wegen leiden naar Rome! Ook deze zomer want de Italiaanse hoofdstad is ook één van de speelsteden voor EK 2020. In Stadio Olimpico zal de ‘eerste thuiswedstrijd’ van La Squadra Azzurra plaatsvinden. Met plek voor 72.700 toeschouwers kun jij in dit gigantische stadion helden als Marco Verratti en Jorghino én de Zwitserse Shaqiri zien schitteren. Bovendien ben je in de zomer hier zeker van Italiaanse temperaturen en word je overdonderd met historische architectuur en heerlijke ristorantes.

Waar, wanneer, hoe laat? Italië – Zwitserland | Woensdag 17 Juni 21:00 | Rome

EK 2020 stedentrip
Foto: Bigstock

Onze eigen leeuwen aanmoedigen in Amsterdam

Omcirkel deze datum met rood stift in je agenda: zondag 14 juni! Op deze dag zullen onze helden het gaan opnemen tegen de Oekraïners in de Johan Cruijf Arena. Een wedstrijd in eigen land is natuurlijk ook leuk om in de lokale kroeg te kijken maar dat kan niet op tegen een weekend Amsterdam. Combineer één van de wedstrijden op 14, 18 of 22 juni met een overnachting in de hoofdstad van ons kikkerlandje. Want mochten we een van deze wedstrijden winnen dan kun je erop rekenen dat heel Amsterdam feestelijk oranje kleurt. Daar wil je bij zijn!

Waar, wanneer, hoe laat? Nederland – Oekraïne | Zondag 14 juni 21:00 | Amsterdam

EK 2020 stedentrip
Foto: Alexandru G. STAVRICĂUnsplash

Spaanse zon in het culturele Bilbao

Zoek even de heerlijk Spaanse zon op in het noorden van Spanje en waan jezelf in dé kunststad van España. Op maandag 15 juni is Bilbao de thuisbasis voor de wedstrijd Spanje – Zweden in het San Mamés stadion. De hoofdstad van het Spaanse Baskenland is gelegen aan de Estuary of Bilbao en heeft naast het Guggenheim museum, een hele eigen cultuur. Combineer het kijken naar Sergio Ramos en Marco Asensio, met een citytrip naar de hippe stad in het noorden van Spanje.

Waar, wanneer, hoe laat? Spanje – Zweden | Maandag 15 Juni 21:00 | Bilbao

EK 2020 stedentrip
Foto: Javier AlamoPixabay

Niet de minste wedstrijden bij onze Oosterburen in München

Twee kanshebbers om het toernooi te winnen, treffen elkaar al zeer vroeg op het EK. Die Mannschaft moet het in groep F opnemen tegen de Fransen, de winnaars van het WK 2018. Dit zal dan ook een clash of the titans worden. De Duitsers spelen wel een ’thuiswedstrijd’ in de Allianz Arena in München. Mocht je het niet redden om op dinsdag 16 juni deze wedstrijd bij te wonen, heb je op zaterdag 20 juni nog een kans om Sané en Toni Kroos te zien spelen. Die dag spelen ze tegen de winnaar van de UEFA Nations League en winnaar van EK 2016, het Portugal van Cristiano Ronaldo. Naast twee van de leukste partijtjes van de groepsfase biedt München natuurlijk ook vele Duitse Biergartens aan waar je kunt genieten van liters bier.

Waar, wanneer, hoe laat? Frankrijk – Duitsland | Dinsdag 16 juni 21:00 | München

EK 2020 stedentrip
Foto: Herr BohnUnsplash

Boedapest krijgt dé must watch wedstrijd van de groepsfase

In Boedapest kun je dé wedstrijd  – op papier – van de groepsfase bijwonen. De winnaars van laatste twee grote toernooien nemen het tegen elkaar op in de Puskás Aréna. Naast dat dit een wedstrijd die je gegarandeerd moet kijken, is Boedapest een stad waar altijd iets te beleven valt. Met een bruisend nachtleven, een buitenbad waar je zeker een duikje moet nemen en de leukste hotspots is dit een prima combo.

Waar, wanneer, hoe laat? Portugal – Frankrijk | Woensdag 24 juni 21:00 | Boedapest

EK 2020 stedentrip
Foto: Victor MalyushevUnsplash

Kwartfinale in Bakoe

Nog geen keuze kunnen maken welke wedstrijd jij en je vrienden moeten bijwonen of gewoon nog niet dé stad tegengekomen voor jouw stedentrip? Treur niet want het EK 2020 biedt meer wedstrijden in nog meer verschillende steden aan. Zo zou je ook op zaterdag 4 juli, de kwartfinale in het Olympische Stadion van Bakoe kunnen kijken. Naast weer een heerlijke match kun je in Bakoe je ogen uitkijken, het heeft namelijk een plekje bemachtigd op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Waar, wanneer, hoe laat? Kwartfinale | Zaterdag 4 juli 18:00 | Bakoe

EK 2020 stedentrip
Foto: Victor MalyushevUnsplash

Bakoe al gehad als citytrip? De overige deelnemende steden die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn DublinKopenhagenBoekarest en Glasgow.

EK 2020 stedentrip
Foto: Bigstock