Rijkste steden ter wereld

CREDITS: Unsplash | Hanny Naibaho

Jaarlijks vertrekken er miljoenen mensen van het platteland naar de stad. Een stad leeft 24/7, terwijl de rest van de wereld slaapt. Er is altijd leven. In de grote steden kun je een internationale carrière opbouwen. We hebben de rijkste steden ter wereld op een rijtje gezet, zodat je weet waar je moet zijn. Hier vind je groeiende economieën en inspirerende topbedrijven waar je voor wil werken.

rijkste steden, Rijkste steden ter wereld
Foto: Patrick Tomasso

Top 10 rijkste steden ter wereld van 2021

10. Shanghai, China

Rijkste steden
Foto: Hanny Naibaho

Met meer dan 24 inwoners, ontelbare bezienswaardigheden en een BBP van €433,45 miljard is Shanghai één van de rijkste steden ter wereld.

9. Moskou, Rusland

rijkste steden, Rijkste steden ter wereld
Foto: Michael Parulava

De onvoorspelbare hoofdstad van Rusland: Moskou staat ook in de top tien rijkste steden ter wereld met een BBP van €436,47 miljard.

8. Chicago, USA

Rijkste steden
Foto: Austin Neill

Een geweldige stad met een buitengewone skyline, fantastische stranden, parken met meer dan 2,7 miljoen inwoners en een BBP van €440,24 miljard.

7. Osaka, Japan

Rijkste steden
Foto: Ramon Kagie

Als je in het buitenland wil studeren, dan is Osaka een goed plan! Met enorm veel aanbod aan universiteiten, grote bedrijven en winkels weet jij jezelf te onderscheiden van anderen. Osaka is alleen maar aan het groeien, telt meer dan 2,6 inwoners en heeft een BBP van €780,27 miljard.

6. Parijs, Frankrijk

Rijkste steden
Foto: Alex Mustaros

Croissants, jus d’orange, Eiffeltoren…met meer dan twee miljoen inwoners staat de stad van de liefde- Parijs op nummer zes van een van de rijkste steden ter wereld met een BBP van €561,59 miljard.

5. London, Engeland

rijkste steden
Foto: Eva Dang

Londen staat ook tussen de top tien rijkste steden ter wereld. Met grote warenhuizen, toffe wijken en heerlijke restaurants is je stedentrip tot het uiterst vervuld met de vetste momenten. Wellicht een leuk idee om hier een tijdje te verblijven. Goed voor je Engels én goed voor eventuele relaties. London telt 8,9 miljoen inwoners met een BBP van €613,62 miljard

4. Seoel, Zuid-Korea

Rijkste landen
Foto: Sava Bobov

De stad voor fans van het Aziatische cultuur waar mode, architectuur, eten, Zuid-Koreaanse chef-koks met heerlijk eten, wolkenkrabbers, invloedrijke evenementen en alle andere creativiteit en op één plek bij elkaar komen en waar de drukte nooit afneemt. Seoul. Met meer dan 9,7 miljoen inwoners en een BBP van €653,99 miljard heb je een goede kans om een slag te nemen naar een internationale carrière!

3. Los Angeles, USA

Rijkste steden
Foto: Nathan Dumlao

L.A. staat in de bucketlisten van iedereen die houd van entertainment. De stad met meer dan 3,9 miljoen inwoners en een BBP van €662,72 miljard waar internationale films worden opgenomen en waar beroemdheden, artiesten, filmsterren gesetteld zijn vanwege de welbekende Hollywood. De Insta-waardige foto’s staan op jou te wachten.

2.New York

rijkste steden, Rijkste steden ter wereld
Foto: Oliver Niblett

8 uur vliegen en je bent in één van de belangrijkste wereldsteden. De levendige New York telt meer dan 8,3 miljoen inwoners met een BBP van $1.020 miljard en staat op nummer twee van de rijkste steden ter wereld. Met vijfsterrenrestaurants, geweldige koffietenten en vette nachtclubs verveel je je geen minuut in New York. Het heet niet voor niets: ’the city that never sleeps.’

1. Tokyo, Japan

Rijkste steden
Foto: Jezael Melgoza

Op de eerste plaats staat de welbekende moderne stad met super grote wolkenkrabbers waar iedereen versteld van staat. Met meer dan 9 miljoen inwoners en een BBP van €1.280 miljard weet de rijke Japanse cultuur Tokyo veel mensenharten te veroveren.

rijkste steden, Rijkste steden ter wereld
Foto: Owen Lystrup
LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…