De beste motor events en -roadtrips voor deze zomer

De zomerperiode is voor veel motorrijders hét moment om hun scheurijzers van stal te halen. Want wat doen we nu liever dan met een groep motorfanaten over het te asfalt crossen met de zon in de rug tijdens een onvergetelijke roadtrip? Geen enkele ervaring overtreft de spanning van één worden met je motor terwijl je opgaat in de omgeving.

Mocht je deze zomer bij motorevenementen zoals Wheels & Waves in Biarritz zijn geweest, dan is de kans groot dat je bij het kampvuur andere motorfanaten hebt ontmoet of misschien zelfs samen een bergpas hebt gereden. Deze speciale editie van het evenement met duizenden motorrijders, eindeloos kronkelende bergwegen en surfwedstrijden was er weer een voor in de boeken!

Heb jij Wheels & Waves gemist? Geen zorgen, we hebben namelijk samen met TomTom een selectie gemaakt van de beste bestemmingen voor motorrijders die niet alleen willen genieten van mooie wegen en uitzichten, maar ook onderweg andere motorrijders uit heel Europa willen ontmoeten.

De beste motor events en -roadtrips voor deze zomer

Motorraces tijdens Malle Mile

Het eerste event dat er aan zit te komen is Malle Mile. Van 26 tot 28 juli wordt het terrein van Kevington Hall in Londen omgetoverd tot een motorparadijs. Duizenden motorfanaten zullen aanwezig zijn en hun tent opzetten, terwijl het feest losbarst met heerlijk eten en een biertje. Het beste op het gebied van custom motorfietsen kan je hier vinden en het hoogtepunt van het event, de te gekke motorraces. Meer dan 450 motoren wagen zich aan de race en ervaring is niet nodig, iedereen op twee wielen is uitgenodigd om hieraan mee te doen.

, De beste motor events en -roadtrips voor deze zomer

Kiezen: Duitsland of Noorwegen

Eind augustus staat je een lastige keuze te wachten: of je gaat naar Duitsland voor het Glemseck 101 weekend van 30 augustus tot 1 september, of je pakt je motor richting het noorden en stelt Oslo in als bestemming voor de X Games Noorwegen op 31 augustus.

Het Glemseck 101 vindt nu voor het 14de jaar plaats. Meer dan honderdduizend bezoekers verzamelen zich op de 1,5 kilometer lange paddock van het voormalige circuit de Solitudering in Leonberg. Hier gaan twee- en vierwielvoertuigen, met bouwjaren tot en met de 60’s de strijd met elkaar aan. Het is de droom van elke motorrijder: een evenement vol custom motorbouwers, motorclubs, live muziek en natuurlijk lekker eten. De 1/8 mijl dragrace vormt het jaarlijkse hoogtepunt. Iedereen van plaatselijke custom motorbouwers tot racelegendes zoals Freddie Spencer en Kevin Schwantz begeven zich naar de startlijn voor het ultieme startschot.

Als je hart verlangt naar meer Scandinavisch avontuur, dan kies je voor de pelgrimstocht naar Oslo voor de X Games Noorwegen 2019. Voor de avonturier op twee wielen een onvergetelijke trip. Check de voorstelling van freestylelegendes die het stadiumpubliek versteld doen staan met onmogelijke trucs die de zwaartekracht tarten. Tel daar de snowboard-, ski- en zelfs skateboardtricks van grote hoogten bij op en je hebt een heel tof motorspektakel.

, De beste motor events en -roadtrips voor deze zomer

Event voor de klassieke motorfan

Als je een motorfiets rijdt van vóór 1988 en op zoek bent naar iets meer avontuur, zoek dan de zon op in Zuid-Spanje af te reizen voor de Colombres Rally. Deze rally wordt elk jaar van 6 tot 13 oktober gehouden en is voor de klassieke motorfan echt een beleving om van je bucketlist af te strepen. Tijdens de Rally heb je de mogelijkheid om een week lang dagelijks routes van 125-250 km af te leggen door de mooiste omgevingen van Spanje, tussen de bergen van Picos de Europa en de Cantabrische Zee. Een mooie bijkomstigheid: de organisatie biedt pechhulp voor grillige motoren, zo ga je met een gerust hart de weg op. Je kunt je nu al aanmelden mits je een motorfiets hebt die voldoet aan de voorwaarden.

Iconische Paul Richard circuit

Het laatste event op de lijst is de legendarische Bol d’Or 24-uurs Endurancerace die van 20 tot 22 september plaatsvindt op het iconische Paul Ricard circuit in Frankrijk. Reis met duizenden motorrijders af naar het kamp, feest samen en vang een glimp op van het ongelofelijke spektakel, waarbij racemotoren van 1000cc op centimeters afstand op een donkere racebaan strijden om het kampioenschap.

Kortom: of je zelf in actie wilt komen of liever achterover leunt in het gezelschap van andere motorrijders, er zijn genoeg mogelijkheden om de weg op te gaan de komende maanden.

Meer informatie, onze routes ontdekken of je favoriete reizen delen met TomTom Road Trips? Ga dan naar de website: roadtrips.tomtom.com of volg TomTomDrivers op Instagram.

, De beste motor events en -roadtrips voor deze zomer

[powerkit_alert]Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TomTom.[/powerkit_alert]