Dit zijn de 11 beste apps voor op reis

Binnenkort een reisje voor de boeg? Geloof maar dat je je smartphone geregeld nodig zult hebben. Voor het regelen van accommodatie en vervoer, voor een handige routeplanner en uiteraard wil je eerst een lekker filtertje over je foto’s gooien voordat je ze op the Gram plaatst. De Apple weer-app en Booking.com kennen we inmiddels wel maar daarnaast zijn er nog een aantal super handige apps die we je niet willen onthouden. Dit zijn onze favoriete apps voor op reis.

11x de beste apps voor op reis

Maps.me

Natuurlijk zijn er tientallen, misschien wel honderden, routeplanner en navigatie apps. Waarschijnlijk ben je met een aantal al bekend, want kleine kans dat jij ergens in een uithoek van Mongolië de weg uit je koppie weet. Maar helaas laten deze apps je behoorlijk in de steek zodra je in een ‘no service-gebied’ zit. Maar dan is daar dé oplossing: Maps.me. Deze gratis route-app kun je gratis gebruiken en het enige wat je hoeft te doen is voorafgaand aan je reis de juiste kaarten downloaden. Naast alleen het aangeven van de route kun je via deze app ook benzinestations, hotels, restaurants, pinautomaten, bezienswaardigheden en parkeerplaatsen vinden.

apps voor op reis, Dit zijn de 11 beste apps voor op reis

Skyscanner

Je reis begint met het boeken van je vlucht en verblijf. Dit doe je het snelst en goedkoopst via de Skyscanner app. Je kunt hier heel snel en gemakkelijk vliegtickets, hotels en huurauto’s vergelijken en boeken. Als je zin hebt in een reisje maar nog niet weet waar je heen wilt, dan heeft de app een functie waarbij je de goedkoopste vluchten van verschillende maatschappijen op een rijtje ziet. Zo weet je zeker dat jij zo cheap mogelijk op reis gaat.

Flush

Klinkt als een grap, maar geloof maar dat je deze app nog een keer dankbaar zult zijn. Niets is vervelender dan wanneer je hoge nood hebt maar nergens terecht kunt. Via Flush kun je snel en eenvoudig de dichtstbijzijnde openbare toiletten lokaliseren. De toilet finder heeft meer dan 190.000 toiletten in hun database.

Lightroom

Onze favoriet onder de fotobewerkingsapps is zonder twijfel Lightroom. De app biedt ontzettend veel mogelijkheden zoals selectief bewerken en het creëren van je eigen preset (handig want zo zorg je ervoor dat al je foto’s één geheel vormen en kan je een stijl creëeren). Leuke bezigheid voor tijdens een vlucht. En door ze te posten op bijvoorbeeld Instagram, maak je het thuisfront meteen blij met een visuele update over je reis en maak je tegelijkertijd een mooie en creatieve herinnering voor jezelf.

Roadtrippers

Met Roadtrippers kun je je reis van tevoren helemaal uitstippelen en weet je zeker dat je geen leuke plekjes en bijzondere bezienswaardigheden in de buurt mist. Je vult in de app je start- en eindlocatie in en vervolgens krijg je bij het kopje Trip Guides precies te zien wat er op de route allemaal te doen en beleven is. Zo kun je meteen een activiteit – een wijngaard bezoeken, raften, hiken – of accommodatie, waar je onderweg langs komt, boeken.

Polarsteps

Polarsteps gebruik je als online dagboek waarin je je spannendste verhalen en mooiste foto’s opslaat. Het is je eigen blog die je eventueel kunt delen met familie en vrienden. Of je houdt het gewoon voor jezelf als herinnering aan je reis. Doe inspiratie op door het lezen van de blogs van anderen of creëer een fotoalbum die je ook daadwerkelijk kunt laten drukken.

Uber/Grab

Hartstikke onmisbaar, zowel vlakbij huis als op verre oorden: Uber. Je vind ‘m tegenwoordig haast in alle steden ter wereld en je hebt ‘m vaak meteen al nodig op het vliegveld om jezelf te vervoeren naar je accommodatie. Het kost bijna niks en de chauffeur staat vaak binnen enkele minuten voor je neus. Stukken goedkoper dan gewone taxi’s en doordat je vooraf via de app de prijs bespreekt, kom je ook niet voor een verrassing te staan. Daarnaast is het een stuk veiliger. Via GPS is er altijd een controle, waardoor de taxichauffeur niet zomaar een andere afslag neemt om je bij een groep ontvoerders af te droppen bijvoorbeeld.

Wanneer je in Azië bent is daar de Aziatische variant: Grab. Deze app werkt volgens hetzelfde principe en is daarnaast nog stukken goedkoper dan Uber.

apps voor op reis, Dit zijn de 11 beste apps voor op reis

Moovit

In Nederland hebben we natuurlijk de oude vertrouwde NS- en 9292OV apps maar buiten onze grenzen is het vaak een geklungel met het uitzoeken van een route met het openbaar vervoer. Moovit is hier dé oplossing voor. De app is een openbaar vervoer routeplanner voor meer dan 1500 steden ter wereld. Moovit werkt real time en hierdoor blijf je dus up to date over eventuele vertragingen of wijzigingen.

Hostelworld

Via de app van Hostelworld kun je tijdens je (backpack)reis overal ter wereld een goed hostel boeken. De app geeft aan meer dan 36.000 hostels op meer dan 6000 bestemmingen in hun assortiment te hebben. Vaak zijn dit de iets betere hostels met een Hostelworld keurmerk. Aan de aller-allergoedkoopste hostels van hele lage kwaliteit kunnen zij je niet helpen.

Been

Vooral leuk wanneer je niet vies van reizen bent en al een aardige bucketlist hebt afgevinkt. Via de de Been-app kun je precies aangeven waar ter wereld je precies geweest bent en hoeveel procent van de wereld je al gezien hebt. Grote kans dat je er dan pas achter komt hoe groot de wereld daadwerkelijk is en hoeveel je nog níet gezien hebt. Tijd om je volgende reis te boeken!

 

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…