Nieuwe Airbnb Icons: van X-Mens mansion tot het Ferrari Museum

CREDITS: Airbnb

Op MANIFY zijn al heel wat legendarische listings voorbijgekomen in onze rubriek Airbnb Finds. En de lijst wordt nu nog iconischer.

Door de nieuwe categorie Airbnb Icons kun je slapen in verblijven die je alleen kent uit films of in kunstzinnige museumkamers.

Airbnb Icons

Zo heeft Airbnb onder andere het huis van Up, het Ferrari Museum in Maranello en het Purple Rain-huis van Prince toegevoegd aan haar portfolio. Maar dat is nog niet alles. Je kunt ook leven als X-men in de X-Mansion, op stap gaan met Kevin Hart of wakker worden in de klokkenkamer van Musée d’Orsay. Next-level, toch?

Airbnb Icons, <strong>Nieuwe Airbnb Icons:</strong> van X-Mens mansion tot het Ferrari Museum
Foto: Airbnb

Alles op een rijtje

In totaal zijn er elf ‘iconen’ gelanceerd, en dit is nog maar het startschot. In de loop van dit jaar zien er nog meer het levenslicht. ‘Met Airbnb Icons kom je op plekken die je nooit voor mogelijk gehouden had. Tot nu,’ tekent Brian Chesky, mede-oprichter en CEO van Airbnb, op. Dat kunnen we alleen maar beamen.

We zetten hieronder, in Airbnb’s woorden, alle Iconen op een rijtje voor je:

Droom weg in het huis van Up: slaap in een van de beroemdste huizen van Disney en Pixar. En ja, het zweeft. In deze nauwkeurig nagebouwde woning ontdek je de wereld van Carl, compleet met meer dan 8000 ballonnen en omgeven door het rode gesteente van Abiquiu, New Mexico.

Als een echte vip met Kevin Hart: Kevin Hart neemt je mee naar zijn Coramino Live Lounge, waar alle beroemdheden graag komen. Je gaat met Kevin en zijn vrienden op stap naar deze geheime bar, waar ze je trakteren op een tequilaproeverij en stand-up van de beste komieken.

Stap in de wereld van X-Men ‘97: leef als de X-Men tijdens je verblijf in een 2D-animatie van de X-Mansion van Marvel Animation in Westchester, New York. Ontdek je mutantkrachten en train in de Danger Room.

Airbnb Icons
Foto: Airbnb

Woon een huiskamersessie bij van Doja Cat: Doja is net klaar met haar wereldtournee, maar neemt jou mee op een veel persoonlijkere ervaring. Geniet van een onvergetelijk huiskameroptreden van deze Grammy-winnende zangeres en hoor live haar favoriete nummers én tracks van haar nieuwste album.

Verblijf in het Purple Rain-huis van Prince: Prince kocht de woning in Minneapolis, Minnesota die bekend is van de legendarische film Purple Rain, maar tot nu toe nooit toegankelijk was voor het publiek. Verken de woning en luister naar zeldzame en speciale nummers uit de wereld van Prince tijdens een exclusieve studiosessie.

Word wakker in het Musée d’Orsay: verblijf in de beroemde klokkenkamer van dit kunstmuseum in Parijs. Mathieu Lehanneur toverde deze ruimte om tot een luxe slaapkamer. Hij ontwierp ook de fakkel en de sculptuur voor het Olympisch vuur van Parijs 2024. Vanaf het terras aanschouw je de historische openingsceremonie van de Olympische Spelen langs de Seine.

Airbnb Icons, <strong>Nieuwe Airbnb Icons:</strong> van X-Mens mansion tot het Ferrari Museum
Foto: Airbnb

Game met Khaby Lame: TikTok-sensatie Khaby Lame nodigt je uit in zijn thuisstad Milaan in Italië voor een epische, nachtelijke gamesessie. Je verblijft in een unieke gameloft die Khaby zelf heeft ontworpen. Daar neem je het tegen hem op in een Fortnite Battle Royale. #learnfromkhaby

Ga op tournee met Feid: breng een week door met de reggaeton-superster tijdens zijn FERXXOCALIPSIS World Tour. Help de crew met de soundcheck, rijd mee met de tourbus en ga backstage bij elke show.

Kruip in de huid van Bollywood-ster Janhvi Kapoor: Janhvi Kapoor nodigt je uit in het legendarische huis van de familie Kapoor in Chennai, India. Janhvi stelde deze woning nooit eerder zo open en ontvangt je persoonlijk tijdens deze ultieme overnachting. Leer haar Bollywood-schoonheidsgeheimen en proef haar favoriete Zuid-Indiase gerechten.

Waardevolle herinneringen met Binnenstebuiten 2: in afwachting van de nieuwe Disney-film Binnenstebuiten 2 op 14 juni, ben je uitgenodigd voor een overnachting op het hoofdkantoor: het controlecentrum van Riley’s emoties. Je host, Joy, verwelkomt je in haar levendige wereld. Daar zie je de emoties in actie en help jij de boel onder controle te houden.

Overnacht in het Ferrari Museum: dompel jezelf onder in de racewereld met een verblijf in het Ferrari Museum in Maranello, Italië. Je slaapt op een bed dat van hetzelfde leder gemaakt is als de stoelen van een Ferrari, racet een rondje met Scuderia Ferrari-ambassadeur Marc Gené en gaat als vip naar de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Airbnb Icons
Foto: Airbnb

Gouden ticket

Mochten deze Iconen je als Prince-muziek in de oren klinken, dan maak jij ook een (betaalbare) kans. Alle Iconen gaan minder dan $100 per persoon kosten (de meeste zijn zelfs gratis) en via de app kun je een boekingsaanvraag indienen. Elke iconische accommodatie krijgt een timer die aftelt naar het moment dat-ie beschikbaar wordt. Als je de gelukkige bent, krijg je een gouden ticket. In 2024 komt er meer dan 4000 gouden tickets beschikbaar, dus er zeker een kansje.

Source: