Airbnb Finds: 3 hidden gems op Bali, dit wil je

Een all-time populaire vakantiebestemming blijft toch wel het Indonesische eiland Bali. Juist een wat kleiner eiland, wat het de ideale bestemming maakt voor jouw eiland-hop-avontuur. Men gaat hier naartoe om te genieten van een welverdiende vakantie vol zon, zee en strand maar tegenwoordig ook voor een workation. 

Binnen een korte tijd kun je het gehele eiland en omliggende eilanden zo ontdekken en geloof mij, Bali word jouw tweede thuis. Leef in luxe of juist niet, ga surfen in Canggu, leer de vriendelijke locals kennen en laat je onderdompelen door de prachtige natuur. Wij hebben in ieder geval alvast een top drie van de vetste verblijven voor je gemaakt, want meer wil je niet! 

3 keer Bali, dit wil je

Draag je steentje bij

De eerste accommodatie, een eco lodge, bevindt zich in het oosten van Bali en is niet voor niets een favoriet. Dit verblijf ligt pal tussen de rijstvelden en geeft je een panoramisch uitzicht van de omgeving en de indrukwekkende Mount Agung. Deze berg is een actieve kegelvulkaan die bekend staat om de impact die het heeft op het klimaat van het eiland. Ook is dit de hoogste berg van het hele eiland. Best een mooi gezicht om dit als uitzicht vanuit je slaapkamer te hebben, denk ik zo. Het bamboe in- en exterieur van de lodge past perfect tussen de groene wildernis.

In totaal biedt het verblijf plek voor 4 gasten, met een kingsize bed op de eerste verdieping en nog een op de begane grond. De accommodatie is heel open en geeft je de kans om vanuit elke hoek naar buiten te kijken, ideaal om de zonsopgang te spotten. Een verblijf in deze lodge zal met z’n vieren ongeveer €66,- per persoon per nacht gaan kosten. Dat is niks voor een weekje relaxen in paradise toch?

Relaxen in je netje

Het tweede verblijf ligt in Sidemen en wordt ook wel het bamboehuis genoemd. Bij aankomst krijg je een verfrissend drankje van de portier en neem je de trap naar beneden om vervolgens aan te komen bij het huis. De portier is van 7 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds beschikbaar om jou en je gasten van dienst te zijn en te helpen waar nodig. Binnen vind je alles wat je nodig hebt voor de ultieme vakantiepret.

De locatie van deze accommodatie is perfect voor degenen die relaxen en activiteiten willen combineren. De villa ligt namelijk juist iets van alle toeristische trekpleisters af maar bevindt zich alsnog in de buurt van veel bezienswaardigheden. Ook hier tref je een fantastisch uitzicht aan! Vanuit de slaapkamer kun je je wagen op het hangnet, waar je toch wel het mooiste uitzicht hebt en waar je de volle Bali experience beleeft. Met z’n tweeën verblijf je in het bamboehuis voor ongeveer €75,- per persoon per nacht. 

Bali jungle vibes

Voel jij je als Tarzan en ben je het meest in je sas in de jungle? Dan is de Hideout Horizon een top locatie om te verblijven. Om je heen hoor je niks anders dan de zwierende takken van de palmbomen en de geluiden van de dieren in de natuur van Bali. Hoewel het nogal afgelegen klinkt, je zal niet tekortkomen aan de nodige luxe ondanks dat het een avontuurlijk parcours blijkt.

Zo kun je al klimmend en klauterend je bed in duiken en de grote hangmat die aan de “slaapkamer” verbonden is. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de keuken en beschik je over je eigen mini pool. Wat ook heel fijn is; tijdens een verblijf mag je gebruik maken van de scooter die er bij inbegrepen zit. Dit biedt de perfecte mogelijkheid om op pad te gaan en de omgeving te verkennen. Dit nederige stulpje is beschikbaar voor 4 gasten en kost maar €57,- per persoon per nacht (inclusief scooter dus).

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…