The Albus, Amsterdam

Lifestyle

Een mooi feestje gepland in de hoofdstad, maar je hebt niet het geluk een driekamer appartement te hebben in de Pijp? Of überhaupt een appartement in Amsterdam en omstreken. Dan is het altijd handig om een er mooi hotelletje aan vast te plakken. Een het zojuist vernieuwde Albus Hotel is hiervoor een zeer goede keuze. En ik zal je uitleggen waarom.

The Albus

Ten eerste, de locatie, die is namelijk perfect. De Vijzelstraat ligt midden in het centrum van Amsterdam en op één straatje verwijdert van het Rembrandtplein. Van buiten lijkt het klein, maar niets is minder waar. Een ruime entree en aardige dames aan de balie verwelkomen je. Eenmaal in de kamer aangekomen, ben je blij verrast. Een moderne, luxe inrichting is wat je ziet. Dat feest had niet per se gehoeven, want een avond in deze hotelkamer is ook geen straf. Ten minste, als je ook leuk gezelschap hebt ;-).

familysuite_press_4

familysuite_press_2

Douchen in stijl

Het pronkstuk van de hotelkamer is de badkamer. Deze zijn afgelopen jaar vernieuwd en zien er superstrak uit. Je kan een biertje uit de minibar pakken, in het vrijstaande bad gaan liggen en vanuit daar kijken hoe je kamergenoot zich onder de regendouche staat te wassen. Tenzij je natuurlijk met een maatje gaat, dat zou vreemd zijn.

bathroom_press_2

bathroom_press_4

Feel the Senses

Bij een goed hotel, hoort een excellent restaurant. Senses by Lars Bertelsen is er zo een. Ze staan dan ook niet voor niets in de top 500 van Nederland. Je kan er in 3 tot 6 gangen genieten van onconventionele gerechten met ongewone textuur- en smaakcombinaties. Denk aan: varkenswang met ontbijtkoekcroûte. Daarover gesproken, het ontbijt is ook erg goed!

The Albus is een pure aanrader om de toerist in eigen land of stad uit te hangen.

senses_press_2

hall_blue_wallart_1

Total
23
Share