Deze bizarre projecten gaat Elon Musk nog voor zijn 60e voltooien

Doelen stellen om succesvol te worden, je hebt het vast en zeker vaker gehoord. Misschien wel van je ouders, op je opleiding of van je huidige baas. Er zijn talloze onderzoeken en bewijzen dat doelen stellen helpt om je carrière een boost te geven. Dat weet Elon Musk ook. Hij deelde zijn doelen voor 2030 met de wereld, en het is aardig verbazingwekkend. Na het lezen wat de doelen van Musk zijn, wordt het misschien tijd om ook nog eens naar jou lijstje te kijken. No pressure gentlemen, no pressure.

Doelen voor 2030 van Elon Musk

De ondernemer die bekend staat om zijn bijzondere dagindeling en natuurlijk als medeoprichter van Tesla en Paypal. Alleen dit is niet het enige wat heeft bereikt en gaat bereiken als we ervan uit gaan dat hij zijn doelen gaat halen. Zo lanceerde vorige maand zijn bedrijf SpaceX met succes de Falcon Heavy-raket. Dit beestje staat bekend als een van de krachtigste en op technologisch gebied een van de meest geavanceerde systemen uit de geschiedenis. Nu heeft de in Zuid-Afrika geboren, Canadese-Amerikaan ook zijn doelen voor de toekomst bekend gemaakt.

Tesla

Tesla is waarschijnlijk het merk van Musk waar je het meest bekend mee bent. De komende jaren wil Musk een reeks nieuwe voertuigen uitbrengen en de bestaande voertuigen een upgrade geven. De komende twaalf maanden komt waarschijnlijk de pick-uptruck van Tesla op de markt, samen met de langverwachte compacte SUV, die nu nog de onofficiële naam Model Y heeft. Tegen 2020 wil Musk dat de zelfrijdende autotechnologie is geperfectioneerd en dat die duidelijk in ons straatbeeld te zien zijn. In dat zelfde jaar wil Musk ook de Tesla Roadster 2.0 uitbrengen. Even de ogen goed open houden: die gaat in 1,9 seconden van 0-100 km/u. Ben je geen fan van Tesla omdat je er niet lang mee kan rijden? Dan heeft Musk nieuws voor je. Onder het perfectioneren van de Tesla wordt ook verstaan dat de auto’s 1000 kilometer op één lading kunnen rijden.

Musk zorgde laatst wel voor wat ophef, hij ontving miljardenbonus terwijl Tesla nog steeds verlies draait. Dit is bij sommigen in het verkeerde keelgat geschoten.

elon musk doelen

Mars

Musk gaat het niet rustig aandoen én dat siert hem natuurlijk. In 2022 hoopt Musk zijn BFR (Big Fucking Rocket) naar Mars te sturen. Dit is dan de eerste geplande vrachtmissie naar de rode planeet. Twee jaar later staat dezelfde reis op de planning, maar dan met bemanning aan boord. De Big Fucking Rocket is niet alleen handig om naar Mars te gaan, ook op onze wereldbol kan die gebruikt worden. SpaceX, het bedrijf achter de BFR, denkt dat de raket, als alles geperfectioneerd is, binnen 32 minuten vanuit Londen naar Los Angeles kan vliegen.

The Boring Company

Nog zo’n noemenswaardig project van de ingenieur, al heeft hij voor dit project de einddatum niet bekend gemaakt. Is het waarschijnlijk wel de bedoeling dat dit project voor 2030 het verkeer in en rondom Los Angeles drastisch te verminderen. In feite is het één groot netwerk van ondergrondse tunnels, waar auto’s worden ingeloodst om vervolgens met 200 km/h van A naar B te reizen. Hier gaf Musk laatst wel een update over dat zijn visie op dit project is veranderd. Deze update houdt in dat de zwakke weggebruikers (lees: fietsers en voetgangers) voorrang gaan krijgen. Bekijk hieronder de futuristische beelden van het project.

En dan te bedenken dat het nu al 2018 is. Het is een heleboel om te bereiken in 2030, alleen aangezien Elon Musk al veel heeft bewezen denken we dat dit niet eens geheel onhaalbaar is.

https://www.youtube.com/watch?v=u5V_VzRrSBI

 

LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…