Dingen die je moet overwegen voor je een tattoo zet

CREDITS: Kayzen Nguyen
Fashion

Tattoos, je kan me niet vertellen dat ze in jouw vriendengroep niet voorkomen. Heel veel mensen laten tegenwoordig een permanent tekeningetje op hun lichaam zetten. En daardoor kan de drempel nét iets te laag worden. Want net zoals alles in het leven, is een tattoo niet tijdloos. Denk aan tribals of vleugels op je onderrug: dingen die toen helemaal tof waren, maar nu niet meer kunnen. Er zijn enorm veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een tattoo laat zetten, maar vóór het zo ver is hebben wij een paar tips voor je. Denk hier vooral even over na voor je honderden euro’s neertelt voor een enorm plakkaat vol spijt.

Drie dingen waar je aan moet denken voor je een tattoo zet

1. Een tatoeage is voor altijd

Misschien een hele logische. Maar écht, dat ding staat voor altijd op je arm, been of zij. Dus als je iets tofs bedacht hebt, denk even goed na. Wil ik hiermee als opa op de veranda met mijn kleinkinderen spelen? Of als ik over twintig jaar nou eens CEO van een enorm bedrijf ben, wil ik dan nog steeds een bierglas in mijn nek hebben staan? Veel dingen kunnen nu heel vet lijken, maar ze zijn niet alleen voor nu. Je neemt ze mee je kist in. Het is dus belangrijk dat je iets kiest waar je je hele leven achter blijft staan en niet iets wat alleen nu tof lijkt. Heb jij iets met (of zonder) betekenis, waarvan je zeker weet dat je er altijd achter blijft staan? Dan is je ontwerpje prima en ben je good to go. 

Denk ook goed na over de plaatsing van je tattoo. Als je ze nog wil kunnen bedekken, laat er dan geen op je handen of nek zetten. Dat zijn namelijk plaatsen die de rest van je leven voor altijd zichtbaar zijn. Heb jij er ruim de tijd voor genomen om na te denken en vind jij dit prima? Go for it. 

Foto: Alex Hockett

2. Permanente fouten

Echt heel tof, zo’n tekst in het Italiaans. Maar tenzij je vloeiend Italiaans spreekt, bestaat de kans dat Google Translate je niet helemaal je man is. Belangrijk is dus dat je wel even goed je research doet. En dan niet alleen google, maar het liefst even iemand die de taal ook echt spreekt. Dan voorkom je het risico dat je de verkeerde vertaling voor de rest van je leven met je meedraagt.

Hetzelfde geldt trouwens voor een afbeelding. Tatoeëerders zijn ook maar mensen, en mensen maken fouten. Dus als je in je hoofd hebt dat je een bepaald aantal streepjes om je naam wil of iets dergelijks, check het even. Het is namelijk niet iets waar je achteraf achter wil komen. Val de artiest trouwens ook weer niet te veel lastig, als je een beetje een goede tattoo artiest hebt gekozen weet die echt wel wat die doet.

3. Take your time

Zoals we al eerder zeiden, een tattoo nemen is niet niks. Besluit jij zo maar op een dronken zaterdagnacht om een auto te kopen? Denk het niet. Dus neem gewoon even de tijd. Denk rustig na wat je precies wil met je tattoo. Er zijn er talloze manieren om iets uit te drukken, zo ook met een tattoo. Soms denk je dat een tekst is wat je wil, maar komt de tattoo artist vervolgens met veel toffere ideeën. Ga lekker googelen, check een beetje wat andere mensen hebben. Dan krijg je meer inzichten over wat je vet vind en wat niet. In je hoofd kan iets er namelijk heel anders uitzien dan op je lichaam. Online zijn enorm veel tattoeages te vinden, wees dus vooral niet bang om er ruim de tijd voor te nemen.

Foto: Allef Vinicius
Menu
Total
1
Share