Leuk vakantiehuisje: micro appartement vlakbij de haven van Barcelona

In het centrum van Barcelona, vlakbij de nabijgelegen Olympic Marina, vind je dit knap staaltje aan binnenhuisarchitectuur. Het appartement bevindt zich op de bovenste verdieping van het complex en wordt niet voor niets een ‘micro apartment’ genoemd: het is slechts 56 vierkante meter. De architecten van Cometa Architects uit Barcelona hebben tijdens het inrichten van de ruimte op een slimme manier gebruik gemaakt van de ruimte, waardoor het toch op een grote luxe loft lijkt.

Marina Appartment Barcelona

De Olympic Marina van Barcelona werd oorspronkelijk gebouwd om zeilwedstrijden te hosten tijdens de Olympische Zomerspelen van 1992. Inmiddels is het een bruisend recreatiegebied dat is bezaaid met visrestaurants en watersportattracties. Een hele fijne locatie voor een (vakantie)appartement dus.

Doordat bijna alle muren in het appartement zijn weggehaald oogt de ruimte een stuk groter dan hij daadwerkelijk is. In de inrichting is alleen gebruik gemaakt van licht hout en witte kleuren. Daarnaast zijn er details in de vorm van koperen buizen toegevoegd waardoor het maritiem gevoel terug komt.

Het ene gedeelte van de ruimte bestaat uit een keuken met een lang wit kookeiland. Hierin zijn een gootsteen, fornuis en oven ingebouwd. De koelkast en een wijnrek vind je in de geïntegreerde kasten. De andere kant van de ruimte is het badkamer gedeelte, inclusief een bad mét koperen kranen.

Door middel van een kleine trap kom je in het verhoogde slaapgedeelte, waar een groot matras en een houten hoofdeinde als bed dienen.

Door het gebruik van grote ramen is er een perfect uitzicht over het het water en de jachthaven. De glazen deuren kunnen verlengd worden, waardoor je op het dakterras terecht komt. Ook deze is helemaal helderwit bekleed met zeshoekige tegels en een fijne zithoek.

Foto’s: Cometa Architects

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…