Lifehack: zo krijg je vouwen uit je sneakers

Er zijn een aantal dingen héél vervelend in het leven. Zéker rondom het onderste deel van het lichaam: je voeten. Zweetvoeten, op een Lego-blokje stappen, je teen stoten, of sokken die afzakken.

En: vouwen of kreukels in je sneakers. Bijvoorbeeld in de punt van Nike Air Force 1, één van de bekendste sneakervoorbeelden.

Je schoen repareren: zo verdwijnen vouwen uit je sneakers

Gelukkig hebben we de socials. Twitter-queen Shantel De Bonsu heeft namelijk een lifehack voor dit ‘maatschappelijke probleem’. En het voelt een beetje als een schoen repareren, maar dan in het ‘klein’. Het proces bestaat uit vier stappen en daarna heb jij weer sneakers als nieuw. Dank u, Shantel, dank u, want een nieuw setje sneakers is een stukje levensvreugd, maar ook altijd hard voor je portemonnee.

Voor deze ‘schoen repareren lifehack’ heb je een aantal dingen nodig. Schoenen (hè, hè), tissues of sokken, een doekje, een strijkijzer en heet water. That’s it. Daarna ben je ready voor het vierstappenplan.

Ciao vouwen

Op Twitter legt Shantel de eerste stap uit: “Stap 1: prop je schoen zo vol met sokken of tissuepapier dat je de vouwen niet meer ziet en als je op de bovenkant van de schoen drukt, beweegt hij niet meer.” Goed, dit moet wel te doen zijn, toch?

Ze vervolgt haar lifehack: “Stap 2: maak je kleine handdoek of doek nat met heet water en knijp het water eruit zodat het vochtig is.”  Zelfs een kind kan dit doen, net zoals de was. En het mooist? De derde stap is net zo makkelijk: “Stap 3: plaats je handdoek of doek op de vouw.”

Deze uitgeschreven ‘mini-tutorial’ krijgt een vierde en laatste stap, en die is direct ook het belangrijkst. “Stap 4: strijk de handdoek of doek met VIM, maar zorg ervoor dat je het strijkijzer steeds omhoog tilt, anders verbrand je je schoen. Afhankelijk van hoe erg de kreuk is, bepaalt de tijd die nodig is om van de kreuk af te komen!”

En klaar is Kees. Mocht je jezelf nu afvragen – net zoals ons – wat VIM is, dan kunnen we je vertellen dat het schoonmaakproduct is. Eentje die je gewoon ook hier in NL op de kop kan tikken. Maar goed, werkt het écht? Volgens haar followers wel en ook de likes en shares verraden veel. In totaal is het bericht 150.000 keer ‘geretweet’ en heeft het meer dan 300.000 likes. Ze heeft er ook een YT-video van gemaakt. Deze reacties laten zien dat écht effect heeft:

Source:
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
14 oversized outfits van Ryo Takashima
Als economisch centrum van Japan zijn de straten rondom Marunouchi gevuld met overspannen finance-goeroe’s in strak gesneden pakken. En dat terwijl de rest van de stad precies…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…