De 7 Meest Unieke Sneakers Van Dit Moment

Sneakers zijn niet meer weg te denken uit ons modebewuste leventje. De designs worden steeds vetter en innovatiever. Daarnaast zijn ze enorm comfortabel en staan ze je eigelijk het best.

Als je vroeger Nikes aan had was je een gabber en kwam je de club niet in. Tegenwoordig is dat wel anders. Sneakers maken je outfit compleet. Het is je handelsmerk. Nu heb ik een paar bijzondere sneakers voor je op een rijtje gezet. Leuke samenwerkingen, klassiekers en trends van de toekomst.

Italiaans vakmanschap

Om het 25 jarig bestaan van de Air Force 1 in stijl te vieren wilde Nike iets speciaals doen. Het resultaat is een in Italië handgemaakte AF1 van krokodillenleer. De schoen heeft details van 18 karaats goud. Je kreeg er zelfs een gouden plaquette bij met de handtekening van de maker en het Air force 1 logo. Retail prijs was $2000 dollar.

Stan Smith x Stan Smith

Adidas kan er ook wat van. De Stan Smith is toch wel een van de bekendste modellen van het Duitse merk. Samen met de televisieserie American dad ontwierp Adidas de Stan Smith x Stan Smith. De hoofdrolspeler in deze comedyserie van de makers van Family Guy heeft namelijk precies dezelfde naam. Het resultaat is een unieke schoen met American Dad insole en details.

Nike x Patta x Parra

Om het vijfjarig bestaan van de Amsterdamse sneakershop, Patta te vieren brachten ze een aantal speciale versies van de Air Max 1 uit. De laatste van deze serie is misschien wel de meeste gewilde sneaker van dit moment. Kunstenaar Piet Parra liet zijn creativiteit los op het ontwerp. De sneaker werd in 2009 in de winkel voor €200,- verkocht. Inmiddels zeven jaar later, varieert de prijs tussen de €2000 en €3000 euro. De Nike Air Max Burgundy is een begrip onder sneakerfreaks.

Nike Air Max 1 Animal

Nog een unieke samenwerking van Nike. Dit maal samen met Atmos, een boetiek in Tokio. Samen ontwikkelde ze de Nike Air Max 1 Animal. De schoen bestaat volledig uit haar. Panter, tijger en zebra patronen gecombineerd met een rode ‘Swoosh’ sieren dit paar. Mijn persoonlijke favoriet.

Timetravel

Al eerder schreven we over Marty McFly’s sneakers. In de film Back to the Future is te zien hoe de schoenen zichzelf strikken. Hoe vet is dat!? Daarnaast geven ze licht, zowel in het logo als in de zool zitten LED lampjes verwerkt. Dit geeft je die time travel feeling. Nu heeft Nike aangekondigd dat er dit jaar meerdere zelfstrikkende Air Mag’s zullen worden geveild. De opbrengt hiervan zal gaan naar de Micheal J. Fox Foundation. Deze foundation doet onderzoek naar de ziekte van Parkinson, de ziekte waar Micheal J. Fox aan lijdt.

3D Printed

Als het om sneaker innovatie gaat is Adidas op dit moment lekker bezig. Zo werkt men momenteel aan de Adidas Futurecraft 3D. De naam verklapt het al een beetje, de zool van deze sneaker is ontwikkeld met een 3D printer. Het speciale aan deze techniek is dat de schoen zich zo volledig aanpast aan de contouren van je voeten. Elk ontwerp is one of a kind en de schoenen worden momenteel vooral ontwikkeld om atleten beter te laten presteren. Het zal niet lang meer duren voordat 3D geprinte schoenen normaal zijn.

Puma autodisc

Niet alleen Nike is bezig met een zelf strikkende sneaker. Ook Puma aan de slag gegaan. En hoe! Het Duitse merk komt in 2016 met de Puma Autodisc. Met één druk op de knop vormt de schoen zich precies naar jouw voet. De accu van de schoenen is op te laden via Micro USB. Op dit moment gaat het alleen nog om een prototype. Ik hoop snel te kunnen genieten van deze nieuwe technologie.

 

LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…