Onze favoriete sneakers? Trailrunners

Outdoor is verstrengeld met streetwear. Merken als The North Face en Arc’teryx plukken daar constant de modevruchten van.

Zo’n beetje elke collab die wordt opgehyped heeft een outdoorrandje. Het ziet er niet alleen superdik uit, het is, waar outdoorkleding voor bedoeld is, ook nog eens hyperfunctioneel. Win-win.

Trailrunners voor de win

Precies dat geldt ook voor de volle 100% voor trailrunners. Of ja, eigenlijk mag je al wel trailsneakers zeggen. Dad sneakers domineren al jaren het straatbeeld, trailsneakers, die net nog een stapje verder gaan qua ‘grof’ uiterlijk, doen nu ook al een tijdje mee. Het lift mee op het succes van de ongewone schoen. Sneakers voor heren zijn niet meer de sneakers voor heren van vroeger. Natuurlijk zien we nog steeds trends als neonkleuren en de jaren-70-stijl, maar het mag dus nog een tikkeltje extravaganter.

Outdoormerken als HOKA en Salomon beklimmen die modeberg nu als geen ander, maar ook merken als New Balance en Puma doen vrolijk mee. Om ons statement wat extra kracht bij te zetten, zetten we onze favoriete trailrun-drops van sneakermerken van de laatste tijd op rij.

New Balance Fresh Foam X More Trail V3

Met de Fresh Foam X More Trail V3 van New Balance liet het merk eens te meer zien dat het niet bang is om af te wijken van de typische silhouetten van hardloopschoenen. En die zijn meer dan goed te gebruiken als sneakers. Met de aankondiging van de nieuwe kleurvariaties voor de Fresh Foam X More Trail V3 liet NB zien dat ze daar nog steeds in door willen groeien. Allebei de kleurstellingen onderstrepen dat New Balance niet alleen prestatiegerichte schoenen produceert, maar ook een flinke vleug stijl weet toe te voegen.

, Onze favoriete sneakers? <strong>Trailrunners</strong>
Foto: New Balance

Salomon Speedcross 3

Salomon dropte onlangs een nieuwe Speedcross-variant sinds het debuut in 2011. De ouderwetse trailrunschoen maakt haar eerste stappen in de sneakerwereld. De nieuwe sneakercollectie is voorzien van 6 kleuren, waarbij voor de Sulphur Colorway de aandacht trekt. Letterlijk vertaald is dit zwavel, en dat kun je wel stellen met deze vurige drop.

Waarbij de naam je doet denken aan een hele slechte racefilm, heeft er daadwerkelijk klasse in deze schoen. De eerste Speedcross 3-drop werd fanatiek gebruikt door trail-runners, maar het tweede leven van deze schoen belooft meer.

, Onze favoriete sneakers? <strong>Trailrunners</strong>
Foto: Salomon

HOKA Mafate Three2

‘Oud goud’ is door HOKA omgetoverd tot een nieuwe, moderne mix. Ze hebben de legendarische Mafate Speed 2 en Mafate 3 uit de archieven gehaald en het samengesmolten tot de Mafate Three2. Een soort spin-off voor op straat, maar dan met de dempende kracht van de Mafate Speed 2 en het kenmerkende bovenstuk van de originele Mafate 3. Stijl, souplesse en functionaliteit in één. Een combinatie die vaak terugzien vandaag de dag.

, Onze favoriete sneakers? <strong>Trailrunners</strong>
Foto: HOKA

Mizuno Hiroshi Nagai Pack-collection

Mizuno is, net zoals veel andere sportmerken, een grote speler in de streetwear-scene. En om dat te blijven, droppen ze collab na collab.

Laatste hebben de Japanners het legendarische grafisch talent Hiroshi Nagai ingeschakeld. Met hem zijn er drie nieuwe Wave Mujin-silhouetten in het leven geroepen, allen met karakterschappen waar Hiroshi’s albumhoezen in de jaren ’80 groot mee zijn geworden. De trailsneakers hebben een dromerig, zonovergoten tropisch landschap als design. Daardoor is de hand van Hiroshi Nagai onmiskenbaar.

, Onze favoriete sneakers? <strong>Trailrunners</strong>
Foto: Mizuno

Arc’teryx in-house sneakers

Arc’teryx. Een icoon binnen de wereld van outdoorwear, die decennialang de standaard hebben gezet voor hoogwaardige uitrusting.

Maar om elke outdoorliefhebber van top tot teen van hoogwaardige uitrusting te voorzien, heeft het merk altijd op samenwerking met andere outdoorwearmerken moeten leunen. Dat werd met de aankondiging van de eerste zelfstandige schoenenrelease van het merk verleden tijd. Met de drie silhouetten van de Arc’teryx Kragg, Vertex Alpine en Sylan, toont het merk aan dat ze het klusje ook zelfstandig kunnen klaren.

, Onze favoriete sneakers? <strong>Trailrunners</strong>
Foto: Arc’teryx
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…