De nieuwe Stüssy x Nike collectie is de definitie van streetwear

CREDITS: Stüssy

Stüssy en Nike hebben wederom de handen in een geslagen voor een brute collectie. Dit keer is de focus gelegd op de Nike Air Zoom en de geroemde sweaters van het skatemerk Stüssy. Er komen twee dikke sneakers op de markt en aantal co-branded kledingitems.

De designs zijn gebaseerd op de voorliefde van Stüssy: de relaxte levensstijl in Californië. Hele zachte materialen en oversized kleding is precies waar daarbij past. Maar ook Nike heeft een vinger in de pap. Als je de collectie bekijkt dan zie je de ware aard van Nike Sportswear goed terug. De combinatie van beide merken zorgt ervoor dat deze collab de definitie is van streetwear.

Stüssy teams up with Nike

Het is de twee Amerikaanse merken gelukt om een casual draai te geven aan typisch Amerikaanse sportkleding. De collectie is klein maar fijn. Het pareltje is toch wel de Stüssy x Nike sweatsuit. Een pak wat iedere man wel in zijn kast wil hebben. Daarnaast komt er ook nog een jacquard long sleeve en twee klassieke sneakers in een moderne uitvoering. Namelijk de Air Zoom Spiridon Caged 2 in twee verschillende varianten.

Stüssy nike, De nieuwe Stüssy x Nike collectie is de definitie van streetwear
Foto: Stüssy

Nike Air Zoom Spiridon

Pure Platinum / Black-White

Waar de Air Zoom in het begin van de eeuw ontwikkeld werd als high-performance hardloopschoenen, zijn het nu gewaarde sneakers. Ook voor deze collab heeft Nike uitgepakt. De ‘Pure Platinum / Black-White‘ is meest sportieve variant. Met een zilveren mesh bovenwerk en metallic overlays zijn dit opvallende jongens. De Swoosh van Nike is donker en valt daarom wat minder op. Misschien maar goed ook, want anders werd het teveel van het goede.

Fossil / Black-Fossil

De Stüssy x Nike Air Zoom Spiridon Fossil is meer gebaseerd op lifestyle. Deze sneakers krijgen een rustige kleur, lichtbruin, en is bijna volledig monochroom. Alleen de zool beschikt over zwarte details en de Nike Swoosh is zwart.

Sweater time 

De grijze Stüssy x Nike sweater is co-branded en beschikt over beide logo’s. Ze staan op de linkerborst en hetzelfde logo staat ook op de sweatpants. Beide zijn extreem comfortabel en zijn echte streetwear-items. Op deze manier krijgt je huispak een hele andere betekenis.

Vrijdag 27 maart komt de collectie online. Be fast want er zullen mensen zijn die deze collectie héél graag willen hebben.