Stranger Things x Nike ‘Upside Down’ vanaf vandaag te koop

Het is niet de eerste samenwerking tussen de sciencefiction-horrorserie Stranger Things en het populaire merk Nike. Eerder kwam al een collectie uit die is gebaseerd op het straatbeeld in de jaren tachtig. Het eerste gedeelte van die collectie richtte zich op de typerende kenmerken van de Hawkins High School. Hierna volgde het andere deel dat Independence Day van 1985 vierde. De twee grote spelers vonden deze collecties niet genoeg en sloegen daarom voor de derde keer de handen ineen. Ditmaal komen zij met een collectie die gebaseerd is op de Upside Down uit Stranger Things. De sneakers uit deze nieuwste collectie zijn alles behalve gewoontjes!

Stranger Things x Nike ‘Upside Down’ vanaf vandaag te koop

De Upside Down is in de hitserie een alternatieve dimensie die parallel loopt aan de menselijke wereld. Een soort hel waarbij de duivel de macht wilt krijgen over de echte wereld. Juist, pure horror. Niets is wat het lijkt in deze vreemde wereld. Precies die gedachte is verwerkt in de drie verschillende paren sneakers.

Op het eerste gezicht lijken de Blazer, Cortez en Tailwind vrij normaal. Een stoffen, grijze sneaker met een zwarte tong waarop Nike en Stranger Things in het rood staan weergegeven. Niets bijzonders, denk je. Onder het bovenwerk zit namelijk een denim laag, die wordt onthuld zodra het bovenwerk wordt weggebrand. Inclusief Stranger Things tag op de hiel. Er is nog meer: speciale afbeeldingen op de binnenzool én een print met een mysterieuze Engelse en Russische tekst direct onder de binnenzool.

Goed en slecht nieuws

De sneakers zijn vandaag gelanceerd en kosten je €110 per paar. Daarbij hebben we goed en slecht nieuws: de sneakers worden wereldwijd aangeboden, maar… zijn nu al hartstikke uitverkocht! Autsj. Wel zijn er nog t-shirts, hoodies, trousers en twee soorten petten beschikbaar uit dezelfde collectie. Als je écht per se één van de paren sneakers wilt, zal je toch echt het internet moeten gaan afspeuren voor een geschikte deal.