De beste sneakerwinkels in Maastricht

CREDITS: Chris Henry | Unsplash

Een shit load aan sneakerwinkels. Dat hebben we hier in Nederland en daardoor is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Of ja, om door de schoenen de juiste sneakers te zien.

Gelukkig helpen wij je daarbij. We gaan stad en land af om de dikste sneakerwinkels van Nederland voor je op rij te zetten. Deze keer is Maastricht aan de beurt, dus doe er je Limburgse stijlvoordeel mee.

sneaker stores van Maastricht

1. Carte Blanche

Al zo’n anderhalf jaar is Carte Blanche gevestigd in één van de mooiste straatjes van Maastricht. Maar die charme wordt doorgetrokken naar binnen, maar dan wel met de hype en stijl van de streetwearwereld. Exclusieve Jordan of Yeezy-releases zijn hier de standaard en je kunt jouw oufit hier compleet scoren. Van high fashion-items tot een avant-garde couture-stijltje.

Locatie: Rechtstraat 50a, Maastricht

2. Unboxed Maastricht

De eerste in hun soort: Unboxed Maastricht. In de zomer van 2021 werd deze store opgericht door twee 19-jarige business-studenten. Een passie voor sneakers groeide uit tot een bekend begrip in Maastricht en omstreken. Unboxed is een pop-upstore concept, met alle populaire sneakers van nu: van de Nike Dunk tot de adidas Samba en New Blanc-modellen. Nog wel even scherp zijn komende tijd: de store is open tot en met 9 januari.

Locatie: Kleine straat 4, Maastricht

3. GRAIL

GRAIL is een sneaker- en streetwearwinkel uit het boekje. De store draait al een tijdje mee in de straten van Maastricht en heeft alle merken in hun portfolio waar je op hoopt. Qua footwear hebben we het over Hi-Tec, Karhu, Mizuno, adidas originals, New Balance, S.W.C, Veja en Reebok, het afstylen doe je met Arte, Obey, Ølaf, Samsøe Samsøe, The new originals en meer.

Locatie: Nieuwstraat 13, Maastricht

4. BV-Store

Over naar de nieuwe generatie in de Limburgse stad: BV-store. De store zit er misschien nog niet zo lang, maar heeft zeker al een naam voor zichzelf weten te maken. Dat ene paartje Jordans waar je al maanden op zoek naar bent? Geen probleem. BV-store heeft de exclusiefste sneakers voor je klaarstaan. Het vetste: elke dinsdag is er een nieuwe drop.

Locatie: Muntstraat 6, Maastricht

5. SNKR.ATELIER

Last but certainly not least: SNKR.ATELIER. Ook deze sneakerjongen hoort op je lijstje te staan. Hier zijn áltijd de nieuwste releases op je aan het wachten. En wel van de bekende namen als New Balance, adidas, Nike, Jordan en Yeezy. Hier vind je het allemaal. Je ‘outje’ afmaken doe je met de collectie van het merk ESSENTIALS.

Locatie: Nieuwstraat 27, Maastricht

De stores in beeld

Hoe we tot dit lijstje zijn gekomen? We hebben zelf een rondje Maastricht gedaan. En in elke sneaker store hebben we beelden geschoten van de tofste paartjes, de entourage en alles daaromheen.

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…