Duurzame sneakers gemaakt van Italiaanse wijn en luxe Alcantara

CREDITS: Mercer Amsterdam

Ja, je leest het goed, sneakers gemaakt van wijn en Alcantara. Deze zijn afkomstig van het high-end sneakerlabel Mercer Amsterdam en zij gebruiken de meest unieke en verrassende materialen. Met dit keer dus leer van Italiaanse wijn en luxe Alcantara, bekend van auto’s zoals de Porsche 911. Dat is nog eens iets speciaals aan je voeten!

Deze sneakers zijn gemaakt van wijn en luxe Alcantara

Als Mercer Amsterdam met deze nieuwe sneakers iets bewijst, is het wel dat ze raad weten met bijzondere vegan materialen. Het sneakermerk lanceert dit keer dus twee nieuwe varianten van twee dingen waar we bij Manify erg blij van worden. De ene is gemaakt van Italiaanse wijnresten, en de andere van Alcantara, het leer dat je ook in veel luxe auto’s terugvindt.

Mercer Amsterdam

Sneakers van wijn

Als eerste komt het sneakerlabel met schoenen van Italiaanse wijn. Hiervoor zijn zij in samenwerking gegaan met het Italiaanse bedrijf Vergea en creëerde zij de eerste sneaker ooit gemaakt van druivenleer. Het belangrijkste ingrediënt van dit 100% veganistische materiaal zijn natuurlijk de druiven.

Het leer dat hiervan wordt gemaakt is zacht, soepel, stabiel, duurzaam en tevens recyclebaar. Om ook de rest van de iconische Mercer W3RD schoen duurnaam te maken, zijn de lichte zolen gemaakt gemaakt van algen en is het mesh afkomstig van gerecyclede PET-flessen.

sneakers

Sneakers van Alcantara

Voor de volgende sneaker stuitte hoofddesigner van Mercer Amsterdam op het duurzame Alcantara. Dit materiaal kennen we vooral doordat het veel wordt gebruikt in het interieur van de meest luxe auto’s. Met de lancering van deze sneakers wordt het leer nu voor het eerst gebruikt in een schoen. Maar, Alcantara is niet alleen duurzaam, ook slijt het nauwelijks, heeft het een goede technische performance en een luxe uitstraling. Pareltjes voor aan je voeten dus.

Mercer Amsterdam

Mercer Amsterdam

Even een klein stukje over het merk zelf. Want wie maakt deze toffe sneakers nou eigenlijk? Mercer Amsterdam is opgericht door ontwerper Pim Dresen. Leuk weetje: Mercer Amsterdam is vernoemd naar Mercer Street in New York City waar Pim op 10-jarige leeftijd zijn eerste paar sneakers kocht.

Enthousiast? Je kunt de nieuwe schoenen van Mercer Amsterdam al bijna zelf bemachtigen. De Alcantara sneakers zullen vanaf 1 december hier verkrijgbaar zijn en in geselecteerde winkels. De sneakers van wijnleer zullen in januari verkrijgbaar zijn.

Foto’s: Mercer Amsterdam