Deze sneakers van appel-leer veranderen de schoenengame

Schoenen zijn er in allerlei soorten, maten, materialen en designs. Dacht je dat je alles ondertussen wel gezien had? Think again, want deze sneakers zijn wel heel bijzonder. De schoenen van Komrads APL zijn namelijk gemaakt van appel-leer. Jazeker, dat hoor je inderdaad goed.

Deze schoenen van appel-leer verandert de schoenengame

Oké, schoenen gemaakt van appel-leer dus, afkomstig van het Belgische merk Komrads APL. Naast dat dit natuurlijk supertof is, kwam het merk afgelopen woensdag 21 oktober op de Nationale Dag van de Appel met nog iets vets. Op deze dag lanceerden ze namelijk een nieuwe reeks sneakers van een hightop variant! Daarvoor hadden ze alleen nog lage modellen.

sneakers

Met deze nieuwe reeks vult Komrads hun vegan zero-impact collectie waarmee ze werken aan de toekomst van slow fashion verder uit. Zij willen dan ook dat de drager van de sneakers ze met plezier en een gerust geweten kan dragen. De belofte van het merk is daarbij om een comfortabele, kwaliteitsvolle en modieuze sneaker te maken die de planeet geen schade toebrengt.

How it’s made

Een complete vegan zero-impact collectie is natuurlijk niet niets, maar niets is minder waar. Voor de productie van de schoenen zijn namelijk geen natuurlijke grondstoffen geoogst en wordt uitsluitend gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Komrads APL, Deze sneakers van appel-leer veranderen de schoenengame

Zo wordt bijvoorbeeld de zool van de sneakers gemaakt van gerecycled rubber en is de bovenkant van de schoen van appel-leer. Dit leer dat uiteraard vegan is, wordt geproduceerd aan de hand van afval van appels. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de schillen en klokhuizen. De voering en de veters van de sneakers van Komrads APL komen van hergebruikt katoen en petflessen. Daarnaast wordt zelfs voor de lijm en verf een biologische variant gebruikt.

Komrads APL

Achter het merk Komrads APL zit het duo Mark en Greet en zij richtte in 2015 dit sneakerlabel op. Daarmee waren zij de eerste in België met een 100 procent vegan sneaker collectie van appel-leer en gerecycleerde materialen. Met de tijdloze sneakers willen ze respect tonen aan mens en natuur én drukt het merk zijn stempel op slow fashion.