Comeback-king Salomon herintroduceert de Speedcross 3

CREDITS: Salomon
Salomon dropt een nieuwe Speedcross-variant sinds het debuut in 2011. De ouderwetse trailrunschoen maakt haar eerste stappen in de sneakerwereld.
De nieuwe sneakercollectie is voorzien van 6 kleuren, waarbij voor de Sulphur Colorway de aandacht trekt. Letterlijk vertaald is dit zwavel, en dat kun je wel stellen met deze vurige drop.

Salomon’s Speedcross 3 wederopstanding

Waarbij de naam je doet denken aan een hele slechte racefilm, heeft er daadwerkelijk klasse in deze schoen. De eerste Speedcross 3-drop werd fanatiek gebruikt door trail-runners, maar het tweede leven van deze schoen belooft meer.

Door stijlvol kleurgebruik is deze schoen niet meer geschikt voor het off-roadgeweld van de doorgewinterde trailrunner. Toch heeft de schoen alle kwaliteiten om dit nog steeds te doen. De sneaker  (vooral de Sulphur colorway) werd al enige tijd geteased. Zo was-ie al te zien op New York Fashion Week. Daarnaast besloot reggaeton-ster Feid de sneakers ook actief te promoten als ambassadeur van Salomon.

Specs & pics

De schoen is voorzien van een LT-dempingsopstelling, M&S Contagrip buitenzolen, en natuurlijk Salomons kenmerkende Quicklace-systeem. Alleen is de schoen meer in een lifestyle-jasje gestoken. Ach ja, wie de schoen past, moet hem aantrekken. Als onderdeel van de sportsstyle SS24 zijn de kleuren bepaald. De zesdelige sneakerrelease is voorzien van een mix van crème, bruin en groen, een perzikoranje, lila en wit/zwarte kleurstelling en een trio van monochromatische zwart/zilver, geheel zwarte en zwart/witte stijlen.

Bijzijn is meemaken, rennen is kennen: hier gaan de trailsneakers over de (digitale) toonbank voor €140.

Source: