De dikste Patta x Nike collab is eindelijk ‘officieel’

Leaks, teasers, geruchten. Als Patta en Nike weer eens een samenwerking aangaan, lijkt het een beetje op de GTA van de fashionwereld. Gelukkig hebben we nu ein-de-lijk een datum en meer beelden van de Patta x Nike ‘The Next Wave’.

Patta x Nike ‘The Next Wave’

‘The Next Wave’ is weer een nieuw hoofdstuk in de succesformule. Vorig jaar kwam ‘The Wave’ uit, nu is het dus tijd voor de volgende stap. We zien een hele toffe colorway: bruinleer dat door het leven gaat als ‘Dark Russett’ met ‘Metallic Silver’ mesh, een bordeauxrode voering en lichtblauwe details. Alleen dat is niet het enige… Op de campagnebeelden wordt al een beetje geteased naar weer een nieuwe colorway. Op die tonal witte sneakers is het kenmerkende Wave-patroon te zien.

Patta x Nike 'The Next Wave', De dikste <strong>Patta x Nike collab</strong> is eindelijk &#8216;officieel&#8217;
Foto: Patta

Patta Academy

De release van Patta en Nike is geïnspireerd op het Afrikaanse spreekwoord ‘Each One, Teach One’. Dit omdat het Patta’s ambitie is om wereldwijd een gemeenschap te creëren. En dat lukt ze al aardig, want de collabs worden standaard wereldwijd door fashion pioniers omarmd. Om dit nog extra kracht bij te zetten lanceert het merk ook een tweedaagse mentoruitwisseling in Nike’s eigen SHAPA Soweto. Een gemeenschapscentrum in Johannesburg waar een heuse Patta Academy wordt gelanceerd.

12 augustus… Sneller dan je verwacht

In de campagne van ‘The Next Wave’ zie je aantal creatievelingen schitteren. Onder anderen illustrator Aya Brown en DJ DBNGogo laten zien waarom iedereen met smart wachtte op deze nieuwe samenwerking. Een samenwerking die nu ook eindelijk een datum heeft. 12 augustus kun je de sneakers op de kop tikken via Patta, fysieke winkels en via SNKRS.

Foto’s: Patta

Source: