Nieuwe hype? Nike Roshe Run maakt dit jaar comeback

CREDITS: PeakPX | Creative Commons

Als je al een tijdje in de sneaker game zit, is de kans groot dat je de Nike Roshe Run nog kent. Deze sneaker gooide in 2012 hoge ogen en bracht een ware revolutie teweeg in de sneakerwereld. Maar helaas, net zoals wel vaker, kwam er snel een einde aan de hype.

Nike Roshe keert terug met Roshe One

Weet je nog hoe geliefd de kicks waren? Ze waren betaalbaar en hadden een simpele hardloopstijl. Het was dé gamechanger die veel mensen de wereld van sneakers introk. De Roshe Run was veel in het straatbeeld toen de pin-roll era zich voltrok. Je weet wel: de broekspijpen van jeans strak naar binnen oprollen, zodat je enkels en sneakers goed zichtbaar waren.

En nu is er volgens Hypebeast een comeback op komst. Het beestje gaat ook een nieuwe naam krijgen: de Nike Roshe One. Het wordt nog steeds gemaakt als onderdeel van Nike’s golf-lijn. De hoofdversie krijgt geen grote update, en behoudt dus zijn vormloos bovenwerk van mesh. Plus: de zachte en enkelvoudige foamzolen blijven intact. Evenals de prijs. Waarschijnlijk komt de Nike Roshe One op de markt voor €5 dan in 2012.

Verrijk je sneakercollectie

Be sharp, want rond de herfst van 2023 lijkt het erop dat de iconische stijl terugkeert. We zijn benieuwd naar de reacties. Nike heeft eerder geprobeerd de Roshe een nieuw leven in te blazen met de Roshe Two, maar dat ging niet helemaal volgens plan. Maar zoals ze zeggen: derde keer is scheepsrecht. Dus bereid je vast voor om je sneakercollectie uit te breiden. Ze voorspellen een epische comeback van de Roshe Run. The hype is real. 

LEES OOK