De beste cocktails die je in de herfst kan maken

CREDITS: Ash Edmonds

Het is alweer bijna herfst, één van de opvallendste en mooiste seizoenen van het jaar. De bomen beginnen langzaam hun bladeren te verliezen. De kleuren van de bladeren veranderen langzaam van groen naar oranje naar rood. Het wordt iets kouder dus je drankjes worden ook iets anders. Een kop warme thee op de bank kan lekker zijn, maar een beetje saai. Toch?

De beste cocktailrecepten voor de herfst

Inderdaad. We verdienen in 2020 wel iets beters. Hoe kan je nou tóch blijven genieten in de herfst? With cocktails of course. Cocktails kunnen we het hele jaar door drinken. En laten we dat dan ook goed doen! Er is voor jou een lijst samengesteld met verschillende cocktails voor de herfst. Zorg ervoor dat je niet stil gaat zitten in het begin van het nieuwe seizoen.

Herfst
Foto: Ash Edmonds

Satryna Cranberry Sour

In de herfst kunnen we wel wat meer power gebruiken. Tequila is the Holy Grail in de cocktailwereld op het gebied van pit toevoegen. De Satryna Cranberry Sour heeft dan ook meer karakter dan je bovenlip. Het is een oud familierecept. Ga dus met respect om met dit recept en wees niet bang om te diep in het glaasje te kijken.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel cranberry jam
  • 30 ml verse citroensap
  • 30 ml verse sinaasappelsap
  • 30 ml tequila

Zo maak je ‘m:

  • Combineer de ingrediënten.
  • Pak een cocktail shaker.
  • Vul de shaker met ijs en de ingrediënten.
  • Shaken maar (30 seconden).
  • Geniet van je prachtstuk.

Cut Smoke and Grind

Het is herfst en de drankkast staat nog vol. Je hoeft in ieder geval je rum absoluut niet op te bergen! Een Cut Smoke and Grind is een echte mannencocktail. De Jamaicaanse rum is op hout gerookt en ondergedompeld in Arabica-koffiebonen. Vervolgens is deze rum drie jaar gerijpt op Amerikaanse eiken. Het komt van ver, maar zal in de mix met tequila een echte cocktail met smaak zijn.

Ingrediënten:

Zo maak je’m:

  • Pak een old fashioned glas uit de kast.
  • Voeg de ingrediënten toe.
  • Roer het door elkaar met wat ijs.
  • Drinken.
  • Je vingers aflikken.

Godfather cocktail

Dit is zeker geen lieverdje. Het wordt gezien als een echte killer cocktail. De cocktail is in principe erg simpel. Je moet in het bezit zijn van Schotse Whisky en Italiaanse amaretto. Deze twee ingrediënten zijn alles wat je nodig hebt om als een echte baas te genieten van een cocktail.

Ingrediënten:

  • Schotse whisky
  • Italiaanse amaretto

Recept:

  • Pak een old fashioned glas te voorschijn.
  • Vul het glas met 2/3 Schotse Whisky.
  • Voeg de zoete Italiaanse amaretto met 1/3 toe.
  • Kies je ervoor om het on the rocks te doen? Maak een keuze en geniet maar.
Herfst
Foto: Bigstock

De peperkoek-cocktail

De echte herfstsmaken komen perfect samen in deze peperkoek-cocktail. De amandel, peperkoek en kaneelsiroop vullen elkaar perfect aan. Het drankje is lekker zonder en mét alcohol. Zonder de Cointreau en rum is het een heerlijk zoet drankje voor 5 december.

Ingrediënten:

  • 8 cl. appelsap
  • 12 cl. sinaasappelsap
  • 2 cl. Cointreau
  • 4 cl rum
  • 3 cl. peperkoeksiroop
  • 1 cl. amandelsiroop
  • 1 cl. kaneelsiroop

Recept:

  • Tover longdrinkglas tevoorschijn.
  • Mix alle ingrediënten bij elkaar.
  • Doe er wat ijsklontjes bij.
  • Ruik een keer goed en geniet.

Ginger-cinnamon cocktail

Die warme avondjes met de familie bij elkaar.  Wat was het fijn hè? Het is tijd om dat gevoel weer terug te brengen. De ginger-cinnamon cocktail gaat je daarbij helpen. Je hebt een paar essentials nodig en een beetje geduld, maar dan heb je wel de ultieme herfstcocktail.

Ingrediënten:

  • 2/4 bourbon zoals: Jim Beam of Woodford
  • 1/4 kaneelsiroop
  • 1/8 Frangelico likeur
  • 1/8 citroensap
  • 50 gram witte suiker
  • 2/3 kaneelstokjes
  • 1 stuk gember

Recept:

  • Pak alle ingrediënten bij elkaar.
  • Stop het in een steelpan.
  • Kook de ingrediënten op een lage temperatuur.
  • Hou het in de gaten tot het suiker is opgelost.
  • Laat het netjes afkoelen.
  • Verwijder de gember en kaneelstokjes.
  • Laat het koelen in de koelkast.
  • Is het koud? Voeg ijsklontjes extra toe.
  • Giet het in glazen en garneer met een kaneelstokje.
Herfst
Foto: Bigstock