De New Balance February-drop was ongekend hot

CREDITS: New Balance

Een New Balance-drop. Altijd fijn. Zo ook weer de sneakers die deze maand het levenslicht hebben gezien.

Omdat we goed gaan op de februari-maand van NB, zetten we onze favorieten nog een keer op rij voor je. Thanks us later.

New Balance February Releases

NB 9060

Eén hele lekkere voor sneakerheads: een nieuwe colaway van de 9060. Geïnspireerd op de 99x-serie uit de vroege jaren 2000, waardoor  de sneaker performance ademt. Door de futuristische en technologische esthetiek van het Y2K-tijdperk geeft de 9060 een andere vorm aan vertrouwde designelementen van het 99X-model.

New Balance 9060 (Blue agate met black en rich oak) – €190

New Balance, De <strong>New Balance February-drop</strong> was ongekend hot
Foto: New Balance

NB WRPD Runner

Er heerst al een tijdjes een buzz rondom de sneakers met het vloeiende silhouet. Op Insta was de hype meteen aan en we dachten: er is geen enkele kans dat je een paartje kan ‘coppen.’ Maar NB helpt je, want na de colorways Sea Salt en Dark Mushroom komt de WRPD Runner nu in Grey Matter. Zo blijft het New Balance-archief grijs kleuren.

Bij de sneakers zie je losse elementen uit andere modellen terug. Echte sneaker heads zullen ze het direct herkennen, anderen zullen vooral goed gaan op de uitvergrote verhoudingen. De gladde lijnen en uitgesproken rondingen zijn geïnspireerd op de klassieke hardloopstijlen, maar ogen daardoor niet direct klassiek. Het is eerder één van de meeste futuristische New Balance-sneakers ooit. Daar is onder meer de tussenzool verantwoordelijk voor. Deze is gemaakt van FuelCell schuim, waardoor de tech zichtbaar wordt, en dat zie je van de tenen tot voorbij de hiel.

New Balance WRPD Runner (Grey matter) – €180

New Balance, De <strong>New Balance February-drop</strong> was ongekend hot
Foto: New Balance

NB Fresh Foam x 1080v13

En dan nog eentje voor de hardlopers met gevoel voor stijl. De iconische topper, de 1080, heeft weer een verse upgrade gekregen. Onder de naam Fresh Foam x 1080v13 is de nieuwste versie van dit model weer sterk verbeterd. Zo wordt er meer schuim gebruikt in de bredere gedeelten van de tussenzool, wat voor meer flexibiliteit zorgt bij de smallere delen van de schoen. De v13 biedt optimale ondersteuning door de speciaal ontwikkelde pasvorm met een mesh bovenstuk wat aanvoelt als een tweede huid.

Toch vinden we dat deze hardloopschoenen ook al sneakers gedragen mogen worden. Zó tof zijn ze.

New Balance Fresh Foam x 1080v13 (White met black en coastal blue) – €190

New Balance
Foto: New Balance
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…