Mizuno x Hiroshi Nagai

CREDITS: Mizuno

Mizuno is, net zoals veel andere sportmerken, een grote speler in de streetwear-scene. En om dat te blijven, droppen ze collab na collab.

Dit keer hebben de Japanners het legendarische grafisch talent Hiroshi Nagai ingeschakeld. Met hem zijn er drie nieuwe Wave Mujin-silhouetten in het leven geroepen, allen met karakterschappen waar Hiroshi’s albumhoezen in de jaren ’80 groot mee zijn geworden.

Mizuno Hiroshi Nagai Pack-collection

De grafisch ontwerpen en illustraties van meneer Nagai staan bekend als dromerige, zonovergoten tropische landschappen. En de drie sneakers in de Mizuno Hiroshi Nagai Pack-collection hebben allemaal elementen die onmiskenbaar Hiroshi Nagai zijn.

Drie grafische kunststukjes

Onder de namen Wave Rider Beta, Wave Mujin TL en Wave Prophecy LS komen ze op de (re-sell) markt. De Wave Rider Beta heeft een blauw kleurverloop en roept de sfeer van wolken op, in combinatie met de op een strand geïnspireerde zool. Totaal anders, maar daarom niet minder: de Wave Mujin TL. Deze heeft een black-on-black-look en vertelt het verhaal van sterke schaduwcontrasten onder de felle zomerzon. And last but not least: de Wave Prophecy LS. Deze sneakers weerspiegelen de esthetiek van Nagai’s graphics met een speelse sfeer en een kleurrijk palet. Eén ding hebben de sneakers allemaal gemeen: het pinguïnvormige logo van Hiroshi Nagai vind je op de hiel.

Vanaf 23 maart komt de collab online in Japan. Maar ook in EU kun je een paartje op de kop tikken, met uitzondering van de Wave Mujin TL. In ons continent zal de prijs variëren tussen de €220 en €260.

Source: