Maak je klaar voor de lente met deze kledingitems

CREDITS: Unsplash | Yannic Läderach

Het is officieel lente. Een nieuw seizoen vraagt om andere kledingitems. Ook al hebben we geen koude winter achter de rug is het belangrijk om in de lente je outfit aan te passen.

Let’s face it: de tijd dat je overhemden draagt met vier knoopjes open en witte T-shirts met een zilveren opdruk is voorbij. Het is nu aan jou om ook in de lente als een gentleman over straat te gaan en we zijn er zeker van dat het je gaat lukken.

Lente-proof met deze kledingitems

Van pastelkleuren tot denim on denim: we gaan het dit seizoen tegenkomen. Trek kledingstukken over elkaar aan als de temperatuur afneemt of kijk eens bij je vader in de kast. Old skool is het nieuwe hip, dat is de laatste jaren wel duidelijk geworden. Durf te combineren, maar blijf bij jezelf. Het is niet de bedoeling dat je een toffe outfit ziet op Insta en die even copy-paste. Be prepared: dit zijn de trends die we dit jaar gaan tegenkomen.

Pastelkleuren

Lichte en zachte kleuren die makkelijk te combineren zijn met donkere tinten. Denk hierbij vooral aan pastelgeel, blauw, groen maar ook lila en roze. Misschien is dit in het begin nogal een stap uit je comfort zone maar keep in mind: een échte vent durft ook roze te dragen.

Layering

Bij het dragen van laagjes gaat het erom dat je kledingitems die je nu al hebt in je kledingkast, over elkaar gaat dragen. Hierdoor creëer je een speels effect en is het praktisch omdat je jezelf beschermd. Het beste van toepassing wanneer je ’s avonds nog wat langer op het terras wil blijven zitten. Een bijkomend voordeel: het is ook nog eens een goede tool om je manboobs te verbergen.

lente kleding items
Foto: Naku Mayo

Utility wear

Deze trend zien we eigenlijk al een tijdje voorkomen, maar vooral deze lente is er niet meer aan te ontkomen. Utility wear is geïnspireerd op militaire kleding en werk kleding maar dan op een stijlvolle manier. Met veel zakken, ritsen en technische stoffen is dit uitermate praktisch.

Rugby shirt

We hebben er al eerder over geschreven maar de preppy style komt terug en dit keer in combinatie met sportwear. Allerlei merken komen met een rugby inspired shirt met felle kleuren en strepen. Door deze in te dragen met een jeans creëer je een echte streetwear look.

Denin on Denim

Denim broeken, denim overhemd of denim jasjes ook dit seizoen is denim een echt musthave. Door verschillende kleuren denim met elkaar te combineren maar ook oude items weer uit de kast te trekken ontstaat er een unieke look. Zelf een kapotte jeans, vol scheuren en verfspetters, die je eigenlijk weg wilde kan je deze lente gewoon weer opknappen en aantrekken.

Tie-dye

Rond de jaren zestig zagen heeft de tie-dye kleding al zijn introductie gemaakt. Maar ook deze lente zullen we het veel voorbij zien komen, bij zowel high-end merken als streetwear. Het bleached – met bleek behandeld – effect is zelfs bij merken als Dior en Versace te zien. Dit effect is ook heel gemakkelijk zelf te creëren en ook nog eens gaaf om je eigen kleding te customize.

Chuncky sneakers

Niet alleen meer voor vrouwen zien we de chuncky sneakers steeds vaker voorbij komen. Ook voor mannen is de grove sneaker met dikkere zool of felle kleuren te zien. Gecombineerd met rustige en effen kleding items ben jij helemaal klaar voor de lente.

lente items
Foto: Hermes Rivera

Bermuda boxershort

De bermuda kennen we allemaal wel, maar we zien steeds vaker een boxershort-achtige-bermuda in de winkels hangen. Met vrolijke bloemenprintjes en zijden stoffen mogen we massaal in boxershort de straat op, ook nog eens lekker comfi. Wanneer dit nog even allemaal te veel is dan kan je ook voor een rustiger patroon gaan of een effen kleur.

Gekleurde sokken

Wanneer je toch op een subtiele manier kleur wil toevoegen aan je outfit kan dit bijvoorbeeld met gekleurde sokken. Ook deze lente gaan we het vaker onder jeans zien of laat onder je chino een paar fel gekleurde sokken komen.

lente kleding items
Foto: Matteo Vistocco