De 9 beste sneaker resellers die je moet kennen

CREDITS: IG: riflosangeles

Menig sneakerfan vraagt zich vaak af: “Wat wordt mijn volgende paar?” Helaas heb je niet altijd geluk bij het aanschaffen van die ene paar sneakers die je heel graag wilt hebben. Velen zullen zichzelf wel herkennen in het misgrijpen bij de release van een exclusief paar sneakers. Dit wil niet zeggen dat je hoeft op te geven. Zo zijn er de welbekende sneaker resellers die zeldzame sneakers opkopen en doorverkopen voor winst. Het voordeel hiervan is dat je geen nacht hoeft door te halen of moet kamperen voor een sneakerwinkel om de nieuwste paar Yeezys of Air Jordans te krijgen.

Vaak wordt er in de sneakerwereld met afgunst neergekeken op resellers. Maar laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel is een paar kicks verkocht of wilde een paar zo erg dat het uitgeven van extra geld geen probleem was. Om je bij dit laatste een handje te helpen, hebben wij de beste resellers voor je op een rijtje gezet.

De 9 beste sneaker resellers die je moet kennen

Flight Club

Het is moeilijk om te praten over sneaker resellers zonder Flight Club. Begonnen in 2005 in New York, is de winkel de nummer 1 in het wederverkopen van sneakers. Dit met een collectie van bijna elke moeilijk te vinden sneaker die je maar kan bedenken. Flight Club is niet alleen beperkt tot de Big Apple. De retailer heeft ook locaties in Los Angeles en in Miami. Daarnaast hebben zij een online webshop waar hun sneaker aanbod te verkrijgen is. Flight Club is een toeristische bestemming geworden voor iedereen die New York bezoekt. Het is dé plek om naartoe te gaan als iemand de sneakers wil vinden die ze onlangs of tien jaar geleden hebben gemist.

Stadium Goods

Stadium Goods is iets meer dan drie jaar oud en zowel hun fysieke winkel, als online marktplaats is snel uitgegroeid tot een van de grootste namen. Niet alleen zijn zij groot in New York, maar over de hele wereld in het sneaker verkoopspel. Ze staan vooral bekend om hun locatie in New York. Daarnaast heeft Stadium Goods financieringskapitaal verkregen van LVMH, een partnerschap met Nike, Nordstrom en Alibaba.

Rif LA

Rif is sinds december 2006 een bekendheid in het doorverkoop spel. De winkel is eigendom van Jeff Malabanan en Ed Mateo en beschikt over drie fysieke locaties in Californië, twee in Los Angeles en één in San Francisco. Met meer dan tien jaar ervaring op zijn naam, heeft Rif naam gemaakt als vertrouwd merk voor authentieke sneakers. Je kunt Rif’s volledige sneakeraanbod online bekijken. Ook kun je de winkel bezoeken voor moeilijk te vinden streetwear van bijvoorbeeld Supreme, Bape en meer….

Sole Supremacy

Nadat Sole Supremacy mede-oprichter Derek Lew in 2007 zijn baan had verloren, begon hij zijn persoonlijke verzameling op Craigslist en Ebay te verkopen. Dit zou er uiteindelijk toe leiden dat Lew en een vriend in 2010 de deuren openden voor Sole Supremacy in de Bay Area. In de jaren daarna heeft deze reseller een belangrijke naam gevestigd in de sneaker-community. Sole Supremacy behaalde met Ebay in 2014 een omzet van €2,71 miljoen. Naast Ebay heeft Sole Supremacy een online winkel en een fysieke winkel waar je sneakers kunt kopen, ruilen en verkopen.

Project Blitz

Project Blitz werd in 2012 opgericht door Andre Ljustina, maar de man met de verzameling van €2 miljoen dollar verkoopt sneakers al veel langer dan vier jaar. Alom bekend in de sneaker-gemeenschap, begon reseller Ljustina in 1999 met het verkopen van een persoonlijke verzameling van de Air Jordan IV’s. Terwijl hij door ging met het verkopen van sneakers en zijn persoonlijke verzameling groeide, ontwikkelde Ljustina zichzelf als een gerenommeerde verkoper met een uiterst succesvolle Ebay-winkel. Project Blitz is een voortzetting van het succes van Ljustina als reseller.

The Sneaker Don

Benjamin Kapelushnik aka The Sneaker Don is onder andere de plug voor DJ Khaled. Benjamin starten als kind voor het eerst met de verkoop van sneakers om zijn eigen liefde voor kicks te ondersteunen. Deze tiener reseller runt een online winkel met een enorme voorraad zeldzame sneakers. Sinds het begin van het doorverkopen van sneakers, schat Benjamin zijn verdiensten op ongeveer €1 miljoen op 16-jarige leeftijd.

https://www.instagram.com/p/BkYCoq3gqWl/

The Holy Grail

The Holy Grail wordt ook wel de ‘sneaker-tempel’ genoemd van Los Angeles. Er is waarschijnlijk geen één paar sneakers die ze niet hebben. Heb jij een paar zeldzame sneakers waar je vanaf wilt, dan ben je bij The Holy Grail aan het goede adres. Zij helpen je graag met het wederverkopen van zeldzame sneakers. Naast de normale sneakerheads, bestaat hun klantenbestand uit vele celebrities.

StockX

Het in Detroit gevestigde StockX is langzaam uitgegroeid tot een van de meest betrouwbare namen in de reseller game. Door gebruik te maken van een vraag en biedsysteem opereert StockX als tussenhandelaar, tussen de verkoper en de koper. Zij spelen een onderdeel van de transactie. Zij beoordelen het product na verkoop op echtheid en geeft vervolgens de 100% gegarandeerde authentieke sneaker vrij aan de koper. StockX heeft sinds 2015 een behoorlijke bekendheid verworven als een gecertificeerd platform voor het doorverkopen en kopen van zeldzame sneakers en streetwear. 

Goat

De Goat is gespecialiseerd in het handelen van nieuwe zeldzame sneakers tot gebruikte sneakers zonder doos. Deze reseller fungeert als een service van derden die sneakers voor een vergoeding verifieert voordat ze naar de koper worden verzonden. Om een account aan te maken, controleert Goat je om vervolgens een geautoriseerde verkoper te worden. Een voordeel van het gebruik van Goat is dat je met succes een sneaker kunt verkopen. Het geeft je de mogelijkheid om het verdiende geld te verzilveren of te storten voor nog een paar sneakers op het platform.

https://www.instagram.com/p/BuXEmyxAxwv/