Met deze sport gear ga je wel fit worden

CREDITS: Bigstock

Impulsief een sportschool abonnement op de kop getikt maar je gaat niet? Dan gaat er iets mis met je motivatie. Want diep in je hart weet je wel dat je fit wil worden. Gelukkig zijn er diverse technologische hulpmiddelen om jou op weg te helpen. Die gaan ervoor zorgen dat je wél fit wordt.

Met deze sport gear ga je wél fit worden

Altijd volle bak sporten in een kleine ruimte je

Met Jaxjox KettlebellConnect heb je geen extreem grote fitnessruimte nodig voor al je sport gear. Met deze multifunctionele kettlebell heb je namelijk zes verschillende gewichten in één, beginnend bij 5 kg en kan je instellen tot 19kg. In slechts een paar seconden kun je gewicht toevoegen of eraf halen. Hierdoor is deze kettlebell voor zowel de beginnende sporter als de ervaren bodybuilder. Door middel van de app te connecten kan je je eigen vooruitgang bijhouden, maar ook doelen stellen.

sport gear

Weg met die personal trainers – Gebruik een app

‘Een goede personal trainer is onmisbaar voor goede resultaten.’ Nee natuurlijk niet, maar het kan soms wel heel handig zijn. Zo’n trainer is duur en zeker niet voor iedereen weggelegd. Daarom zijn er steeds meer apps gereleased waarbij ingespeeld wordt op het persoonlijke aspect. Apps die je ondersteunen tijdens het hardlopen of die oefeningen voorstellen op jouw wensen.

Een voorbeeld van zo’n de app is Endomondo, ontworpen door het merk Under Armour met als doel mensen te motiveren om te gaan sporten. De app biedt de mogelijkheid om je work-outs bij te houden, het zorgt voor audio feedback en ondersteuning om je doelen te halen.

sport gear

Geen idee waar je moet beginnen?

Oké je hebt jezelf overgehaald: je gaat alles op alles zetten om fit te worden. Maar ja, nu nog goede oefeningen vinden de je daarbij gaat helpen. Gelukkig hebben we daar ‘The Internet of Things’ of verschillende apps voor. Een voorbeeld daarvan is de app Sworkit. Met 230 oefeningen ingedeeld in verschillende categorieën zoals kracht, cardio, yoga en stretch is er voor iedereen wat te vinden. Bij elke oefening is een video te zien zodat je precies weet wat je moet doen en word je voortgang bijgehouden.

De ervaren sporter kan ook eens kijken naar de app Fitness Buddy. Met meer dan 300 verschillende oefeningen, waarvan sommige héél moeilijk zijn, moeten voornamelijk worden in de sportschool. Je kan je een eigen trainingsprogramma samenstellen, waarmee je alles uit je lichaam kunt halen.

Goed schoeisel

Of je nu de marathon van New York gaat lopen of een rondje door het plaatselijke bos, goed schoeisel is belangrijk. En met de techniek van tegenwoordig kunnen schoenen zich aanpassen aan jouw behoeften. Hardloopschoenen worden elke dag verbeterd. Er wordt door merken steeds meer gekeken naar materiaal, demping, structuur en gewicht.

Asics heeft de Guidesole technologie toegepast bij de nieuwe modellen, die techniek zorgt ervoor dat je minder vermoeid door hulp van verbeterde demping. De Nike React Infinity Run Flyknit is zo ontworpen dat je minder kans  hebt op blessures. Door middel van een laag foam ontstaat er extra veel demping en veerkracht waardoor je minder belasting voelt op je gewrichten.

Gaat het dit jaar wel lukken om fit te worden? Aan de mogelijkheden en de sport gear kan het in ieder geval niet liggen. Het gaat écht om jouw intrinsieke motivatie en discipline.

sport gear
Foto: Jonathan Borba