Deze work-outs verbeteren je seksleven

CREDITS: Bigstock

Flikflooien, pompen, ballen, naaien of voor de tere zieltjes onder ons: de liefde bedrijven. Stuk voor stuk zijn het woorden die we vaak in de mond nemen. Of het nu over een geweldig potje seks is of een sessie die je liever zo snel mogelijk wil vergeten: seks kan je simpelweg niet missen. Niets gaat boven een stomende vrijpartij. En wat als er oefeningen zijn die je seksleven nog beter kunnen maken? Precies, dan ga je die meteen doen!

Work-outs die je seksleven verbeteren

Seks is niet alleen goed voor het pensje dat je hebt ontwikkeld tijdens de lockdown. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de juiste work-outs een positief effect hebben op je seksleven. Het klinkt ook logisch, want voor sommige standjes heb je écht kracht en conditie nodig. Mocht het soms niet lukken; no shame, we zijn nu eenmaal niet allemaal zo fit als Rico Verhoeven.

Wij gaan je de goede richting in duwen. Per standje laten we zien welke work-outs kunnen helpen. Bovendien heb je de sportschool niet nodig, want alle oefeningen zijn op lichaamskracht of met tools die je thuis hebt liggen.

seksstandjes
Foto: Bigstock

Cow-girl

Het legendarische standje. Op deze manier kan je haar lichaam bewonderen, en weer even op kracht komen. Hoewel je niet veel hoeft te doen voor dit standje, is het voor je meisje niet verkeerd als je een beetje meewerkt. Dit doe je door je heupen te bewegen á la shakira en een stabiele basis te vormen met je bil en buikspieren.

 • Leg raises: Hiermee kan je goed je onderbuikspieren trainen en je core strength verbeteren.
 • Glute Bridge: Met deze oefening vergroot je je stuwkracht en je core. Daarnaast train je ook je bilspieren, bekkenbodem en hamstrings.
 • Reverse crunch: Deze work-out versterkt je core en is tegelijkertijd goed voor je onderrug.

Missionaris

Dit standje is één van de populairste standjes van de wereld. De missionaris kan je op talloze manieren uitvoeren. Een klassieke romantische variant of op een iets geavanceerdere manier met haar beentjes in je nek. Alle missionaris standjes vereisen hoe dan ook een sterk bovenlichaam. Hoe sterker je bovenlichaam, hoe meer je kunt spelen met de hoeken en intensiteiten. Ook mag je de glutes niet vergeten, deze zijn ook altijd van de partij.

 • Planking: Deze oefening is perfect voor uithoudingsvermogen en kracht.
 • Push-ups: Wissel af tussen brede borst en smalle borst push-ups. Op deze manier activeer je verschillende delen van je schouders en triceps.
 • Mountain climbers: Deze work-out verhoogt je hartslag en target je onderbuikspieren.
Oefeningen-2
Foto: Bigstock

Doggystyle

Dit is het ultieme standje voor de billenmannen onder ons. Voor dit standje heb je niet veel kracht van je bovenlichaam nodig en heb je volledige controle over de uitvoering. Aanbevolen oefeningen:

 • Jump squats: Deze is goed voor je stuwkracht en om je onderlichaam te versterken.
 • Walking lunge: Hiermee versterk je je bilspieren en benen zodat je langer een standje vol kan houden.
 • Kettlebell-swing: Deze work-out is goed voor veel delen van je lichaam. Denk aan de hamstrings, bilspieren, heupen en buikspieren. Mocht je geen kettlebell hebben dan kun je deze vervangen door een melkkan, zak aardappelen of een rugzak met boeken.

Staande seks

Dit standje is niet voor pussy’, want dit is echt zwaar. Probeer dit maar vijf tot tien minuten vol te houden. Maar verman je, want vrouwen gaan goed op het idee dat ze zo licht als een veertje zijn. Dit standje vergt veel spierkracht van je bovenlichaam. Dus mocht je die gains nog niet bezitten, is het een idee om hier wat meer aandacht aan te geven. Dat doe je zo:

 • Bicep-curlers: Deze spieren zorgen dat je dingen kan oppakken en vasthouden. Daarnaast zien ze er ook dik uit.
 • Pull-ups: Deze is essentieel voor het versterken van je rug, schouders en armen.
oefeningen-5
Foto: Bigstock

Zo houd je het vol

Als we het hebben over uithoudingsvermogen dan hebben we het natuurlijk over HIIT, High-intensity interval training. De bovenstaande work-outs zijn goed voor kracht en flexibiliteit. Maar om als een Duracel konijntje te keer te gaan is uithoudingsvermogen een must. Kijk, dit hoeft niet een potje van vijf uur te zijn. Tenzij je van seksmarathons houdt. Maar een aantal minuutjes extra is geen overbodige luxe.

Combineer je oefeningen met cardio-oefeningen als hardlopen, fietsen en roeien. Je zal snel merken dat deze simpele oefeningen al een wereld van verschil maken. Je meisje zal dit zeker waarderen tijdens het moment suprême.

oefeningen, Deze work-outs verbeteren je seksleven
Foto: Bigstock