Legendarische bokswedstrijden waar je bij had willen zijn

CREDITS: Flickr | Cliff

Boksers zijn een voorbeeld voor vele mannen. Muhammed Ali, Mike Tyson maar ook onze eigen Rico worden vaak gebruikt als inspiratiebron. Een potje sparren in de sportschool of een lesje kickboksen lukt ons nog wel. Niet te vergelijken natuurlijk met de bokswedstrijden tussen professionals.

Eens in de zoveel tijd worden de ene grootheid uitgedaagd door een andere grote meneer. Er wordt dan met veel spanning en een hoop heisa naar dit event toegeleefd. Deze wedstrijden gaan om miljoenen euro’s en gaan de geschiedenisboeken in. We hebben de meest legendarische wedstrijden voor je op een rijtje gezet.

Bokswedstrijden waar je bij had willen zijn

Muhammad Ali vs. Joe Frazier

Meerdere malen hebben deze legendarische boksers tegen elkaar gestreden in de ring. ‘The Fight’ in 1971, Madison Square Garden, werd gewonnen door Joe Frazier. De twee wedstrijden daarna in het jaar 1974 en 1975 werden beide gewonnen door Muhammed Ali. Vooral deze laatste wedstrijd ‘Thrilla in Manila’ werd er eentje voor in de boeken. Toen de coach van Frazier vroeg of de wedstrijd na de veertiende ronde kon stoppen, wist Ali dat hij de allerbeste bokser van die tijd was.

Voorafgaand aan deze wedstrijd wist Ali Frazier uit de tent te lokken door met deze woorden hem belachelijk te maken: “It will be a killa and a thrilla and a chilla when I get the Gorilla in Manila“. Dit zei hij terwijl hij een speelgoedgorilla sloeg.

https://www.youtube.com/watch?v=LyXZt4RQ5uI

Sugar Ray Leonard vs. Tommy Hearns 1981

‘The Showdown in Motown’ is de naam van bokswedstrijd tussen Sugar Ray en The Hitman. In het Caesar’s Palace in Las Vegas was Sugar Ray Leonard niet te verslaan. Tijdens de viertiende ronde moest de scheidsrechter de wedstrijd wel eindigen na de genade klappen van Sugar.

Tussen ronde twaalf en dertien zei Sugars trainer, Angelo Dundee, de legendarische woorden: “You’re blowing it now son! You’re blowing it!

Aaron Pryor vs. Alexis Arguello 1982

‘The Battle of the Champions’ werd gehouden tussen deze twee lichtgewicht vechtmachines. In totaal had Aaron Pryor veertien rondes nodig plus een eigenaardig drankje dat hij van zijn coach kreeg. Achteraf bleek dan ook dat Pryor nooit een drugstest had gedaan na deze wedstrijd. De vraag heerst nog steeds of dit wel zuivere koffie was. Zijn extra krachten destijds maakte het wel een van de meest legendarische bokswedstrijden ooit.

Vele zullen deze wedstrijd dan ook onthouden door de woorden van Panama Lewis, de coach van Pryor, wanneer hij het drankje wilde geven aan zijn bokser: “No not that one, the one I mixed.”

Mike Tyson vs. Lennox Lewis 2002 

Een duel dat bij vele mensen nog in het geheugen gegrift staat: Tyson vs. Lewis. De bokswedstrijd van in totaal acht rondes was er eentje met een verassende wending. Lennox Lewis sloeg de wereldberoemde Mike Tyson knock-out. Niemand zag dit aankomen, maar de Mike Tyson zoals we hem kende was niet meer hetzelfde. De wedstrijd werd gehouden in The Pyramid in Memphis en leverde maar liefst 108 miljoen dollar op.

Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao 2015

Deze wedstrijd is vooral bekend geworden door de enorme hype die voorafgaand aan de wedstrijd afspeelde. Iedereen verwachte de ‘Fight of the Century’, maar eigenlijk viel het uiteindelijk best mee. Met een unanimous decision – waarbij de drie juryleden bepalen wie er gewonnen heeft – won Mayweather na twaalf rondes. Met een bedrag van 400 miljoen dollar heeft deze bokswedstrijd wel spectaculair veel opgebracht.