Dit kun je het beste eten als je meer spieren wil kweken

Voeding, er wordt veel over gezegd en er wordt veel over gesproken. Inmiddels is het onderwerp zoveel aan bod gekomen, zodat ook jij er een mening over hebt gevormd. Je dieet staat op nummer één als het gaat om de bouw van jouw lichaam. Dus als je een gespierd lichaam wil genereren is het verstandig om je eetgewoonten te herzien. Dit is niet altijd even makkelijk, dat weten wij maar al te goed.

Het positieve aan het feit dat eten zo onder de loep ligt is dat we ook beter in beeld krijgen welke voeding goed voor je is. Zo zijn er natuurlijk voedingsmiddelen bekend die je helpen om een grotere spiermassa op te bouwen. We hebben er een aantal voor je geselecteerd en ze smaken ook nog eens verdomd goed ook!

Voeding voor meer spieren

1. Bieten

Niet alleen bieten bij je lunch of avondmaal zijn goed, maar bietensap kan bijvoorbeeld ook je uithoudingsvermogen met 16% verhogen. Dit komt doordat bieten de nitraten in je lichaam omzetten in stikstofmonoxide. Deze stof verwijdt de bloedvaten en de bloedtoevoer naar je spieren wordt daardoor verhoogt. Bieten zorgen er daarnaast voor dat je spieren op efficiente wijze energie produceren, waardoor workouts iets minder vermoeiend worden. Dus drink dat sapje voor jouw krachttraining of gooi wat geroosterde bieten in je salade!

voeding spieropbouw, Dit kun je het beste eten als je meer spieren wil kweken

2. Zalm

Zalm staat bekend als een uitstekende bron voor jouw benodigde omega-3 vetzuren. Deze vetzuren hebben diverse gezondheidsvoordelen. Denk aan: het verlagen van lichaamsvet, verminderen gewrichtsontsteking en het verhogen van de testosteronniveaus. Zalm heeft ook een hoog percentage aan eiwitten. Professionele atleten eten standaard een stukje zalm per dag. Dus daarom moet jij het ook doen toch?

voeding spieropbouw, Dit kun je het beste eten als je meer spieren wil kweken

3. Pindakaas

Pindakaas is een van de goedkope producten die je kan gebruiken om meer spieren te kweken. Pindakaas bevat veel eiwitten, cruciaal voor de spieren en gezonde vetten. Een aanrader voordat je gaat sporten: een Peanut butter & Jelly sandwich. Deze sandwich zet zichzelf vast en houdt je spieren vast, mede doordat je eiwitten uit de pindakaas én het brood haalt. Dit gebeurt om het bloed dat naar je spieren stroomt aan te vullen. En een extraatje: de suiker in de gelei verhoogt je insulinegehalte. Onthoud wel: te veel van het goede is nog nooit voor iemand goed geweest. Eet met pindakaas met mate.

voeding spieropbouw, Dit kun je het beste eten als je meer spieren wil kweken

4. Kip

400 gram kip bevat ongeveer 27 gram eiwit, wat relatief een hoog percentage is. Kip zit ook nog eens vol aminozuren. Daardoor is kip een onmisbaar product voor mensen die meer spieren willen kweken. Veel sporters gebruiken kip dan ook als hoofdproduct van hun dieet. Vooral een gegrilde kippenborst doet het goed. Dit onderdeel bevat weinig vet, maar kan nog wel op een dergelijke manier klaar gemaakt worden dat het meer dan smakelijk is.

voeding spieropbouw, Dit kun je het beste eten als je meer spieren wil kweken

5. Spinazie

Ben je klaar met je workout? Dan is de kans aanwezig daar er een zuurbalans is in je lichaam die spierverlies kan veroorzaken. Gelukkig is daar dan spinazie, want deze groente bevat alkaline. Dit helpt je om de onbalans weer te neutraliseren, waardoor spierverlies wordt voorkomen. Dus neem na het sporten een portie spinazie en voel jezelf even zoals Popeye. Of tussen de workout door. Het zal je helpen om de spieren te behouden die je al hebt.

voeding spieropbouw, Dit kun je het beste eten als je meer spieren wil kweken

 

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in รฉรฉn zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…