Dit zijn de gevolgen van zon, zee en strand op ons lichaam

CREDITS: Andrew Coelho

We kijken er eigenlijk elke dag van het jaar halsreikend naar uit. Een overheerlijke vakantie met zon, zee en strand. Al zijn de zomers in Nederland ook niet mis de laatste tijd. Maar wat zijn eigenlijk de gevolgen van een paar weken lang zon, zee en strand? Is het goed voor je? Of juist heel ongezond? En hoe kan dat dan?

Zon, zee en strand

Laten we je uit je lijden verlossen! Zon, zee en strand is namelijk enorm gezond voor je! Of ja, op de schadelijke stralen van de zon na dan. We gaan je uitleggen hoe dat kan.

Zeewater drinken is niet zo’n goed idee, maar dat is dan ook het enige minpuntje van zeewater. Het is verder namelijk enorm goed voor je. Het is een natuurlijke shampoo, daarom is je haar ook zo droog als je opgedroogd bent na een tijdje in de zee. Daarnaast ontsmet het wonden en krassen. Ook kan het je helpen van je acne af te komen. Een absoluut wondermiddel.

Natuurlijk wil je jouw summer body in vorm houden tijden de vakantie. Maar vaak genoeg is er geen sportschool in de buurt, tenzij je in Miami bent. No worries, de zee gaat je helpen. Als je een stukje gaat zwemmen of een tijdje doet watertrappelen verbrand je flink wat calorieën. Daarnaast train je spieren die je anders niet zou trainen. Twee vliegen in een klap dus!

, Dit zijn de gevolgen van zon, zee en strand op ons lichaam
Foto: Anders Wideskott

De zon is niet alleen maar negatief

Natuurlijk zijn de UV-stralen die de zon afgeeft niet gezond voor je. Maar de zon heeft ook voordelen! Zo maakt je lichaam vitamine D aan als je in de zon rond paradeert. Dit is goed voor onder andere het energie niveau in je lichaam. Daarnaast hebben mensen die weinig tijd in de zon doorbrengen een verhoogde kans op depressies. Heel vlug die zon in dus!

Het zand

Naast dat zand super chill is voor je huid, het is namelijk een natuurlijk scrubmiddel, kan het ook goed zijn voor je bloedsomloop. Jezelf laten begraven is namelijk niet alleen voor kinderen, het is super gezond voor je. Jezelf laten begraven heeft positieve effecten op jouw bloedsomloop!

, Dit zijn de gevolgen van zon, zee en strand op ons lichaam
Foto: Sebastien Gabriel