Zo werk je jouw bierbuik weg als een pro

CREDITS: Screenshot | Bad Neighbours | Universal Pictures

Wanneer je als man rond een bepaalde leeftijd komt kan het zo zijn dat jij op een dag het contact met je onderlichaam hebt verloren. Oftewel: je hebt ervoor gezorgd dat je edele delen onder een afdakje hangen. Dit is het signaal dat jij wat moet gaan doen aan die ellendige bierbuik van je.

Met deze tips kom je snel van je bierbuik af

Een bierbuik zorgt namelijk niet alleen voor extra gewicht, er zijn ook genoeg gezondheidsrisico’s aan verbonden. Daarom gaan wij jou helpen om voorgoed van je bierbuik af te komen. En wees maar niet bang, dat betekent echt niet dat je nooit meer een slokje mag nemen van z’n heerlijk koud biertje. Er zijn namelijk genoeg andere aanpassingen die ook effect zullen hebben op jouw lichaam.

Voordat wij de gouden tips met je gaan delen is het belangrijk dat je weet wat er allemaal in het lichaam van je gebeurd. Hieronder vind je een spoedcursus met het onderwerp; de bierbuik.

Nu weet je dat die pens komt door een ophoping van lichaamsvet en dat dit vaak het gevolg is van te veel calorieën consumeren. Met deze kennis is het tijd om naar oplossingen te zoeken. Het is eigenlijk een combinatie van voeding en lichaamsbeweging. Wanneer jij deze beide factoren in balans hebt zul je merken dat je vanzelf gewicht gaan verliezen.

Alcohol

Deze tip kon je verwachten. Wanneer jij een bierbuik hebt betekent dit maar één ding: je drinkt te veel alcohol! Het wordt dus tijd dat je gaat minderen. Je bent toch geen student meer? Dat je op vrijdagmiddag graag een biertje drinkt is prima. Als je maar bewuster bezig bent met de hoeveelheid die je naar binnen giet. Overmatig alcoholgebruik leidt hoe dan ook tot meer buikvet.

Eiwitten

Wist je dat eiwitten je bondgenoten zijn in de strijd tegen vet. Uit onderzoek blijkt dat het eten van eiwitten zorgt voor gewichtsverlies en een afname van buikvet. Ben jij nou benieuwd naar producten waar veel eiwitten inzitten en waar je op moet letten bij jouw lichaam. Lees dan dit artikel over hoe jij genoeg eiwitten binnenkrijgt.

Koolhydraatarm

Voor het verbranden van lichaamsvet is het slim om te gaan kijken naar slechte koolhydraten. Slechte koolhydraten zijn bijvoorbeeld de geraffineerde en bewerkte koolhydraten in voeding. Deze hebben vaak weinig voedingswaarde en voedingstoffen, maar zorgen er wel voor dat er meer insuline wordt aangemaakt dat de vetopslag bevordert. Deze slechte koolhydraten zijn vooral te vinden in producten zoals: koek, snoep, frisdrank en zoet broodbeleg.

Sporten

Cardio en krachttraining zijn een effectieve manier om je bierbuik kwijt te raken. Wanneer je lichaam lange tijd in beweging is zul je ook meer calorieën verbranden. Hierbij is het wel belangrijk dat je iets doet wat je een langere periode kunt volhouden. Kies dus een sport of training die je ook echt leuk vindt. Wanneer je liever voor krachttraining gaat is het belangrijk dat je alle spiergroepen van je lichaam traint, hiermee verlies je meer calorieën.

bierbuik
Foto: Victor Freitas

Stress

Teveel stress kan invloed hebben op je eetlust. De drang naar vet en suiker in voedsel wordt alleen maar groter. Wanneer jij chronisch last hebt van stress wordt het hormoon cortisol geproduceerd. Dit hormoon verhoogt je eetlust en de opslag van vet in je buik. Zoek dus naar een manier waarop jij minder stress ervaart gedurende de dag.

Check vooral: 7 basisregels voor minder stress

Toegevoegde suikers

Je kan dan nog zo lekker gaan in de sportschool, maar wanneer jij na afloop een broodje frikandel naar binnen werkt is alles voor niks geweest. Het is dus belangrijk om hierin een balans te vinden. Om je voedingspatroon naar een nog hoger level te krijgen kan je de keuze maken om toegevoegde suikers te gaan vermijden. Overmatig suiker eten is namelijk één van de belangrijkste oorzaken van jou overtollig buikvet. Kijk dus goed naar producten waar veel suikers aan toegevoegd zijn, en vermijd deze.

Geef het tijd

Weet dat het trainen van je bierbuik tijd gaat kosten. Na één gezonde maaltijd en een rondje hardlopen moet je niet gelijk als een soort bodybuilder in de spiegel gaan kijken. Wees realistisch en zet voor jezelf doelen waardoor je ergens naartoe kunt werken.

bierbuik
Foto: Helena Lopes