Zo ziet je lichaam eruit als je 30 dagen lang 300 push-ups per dag doet

CREDITS: Unsplash | James Barr

Kijk je wel eens met je ogen naar beneden en denk je: ik mag wel eens iets aan mijn chest doen? Dat kan. Als je gewoon 300 push-ups per dag doet en dat voor een maand lang ga je een beest worden. Jose Zuniga probeerde het uit, filmde het, hield vol en het resultaat is echt sick. Deze beste man heeft het voor elkaar gekregen om 9000 push-ups in een maand te doen. En daar mag hij trots op zijn.

30 dagen lang 300 push-ups per dag

Waarom zou je zoiets doen? Nou, Jose is een sportief man met een goed lichaam, maar zijn chest mocht van hem wel wat groter worden. Ondanks al zijn work-outs was hij niet tevreden over zijn borstspieren. Daarom ging hij kijken hoe zijn borst zou zijn na 300 push-ups per dag.

Sidenote: Zuniga bleef ondertussen ook nog zijn reguliere work-outs doen. Respect!

5000 calorieën per dag

Het draait niet alleen om de push-ups kunnen we alvast verklappen. Hij gooide ook zijn eetpatroon om. Jose at maar liefst 5000 calorieën per dag om deze terror maand te overleven. Alleen zijn ontbijt bestond al uit 1200 calorieën. Probeer dat maar eens weg te werken ’s ochtends om 7 uur. Als wij een maaltijd eten krijgen we gemiddeld 500 calorieën binnen, maar hij kreeg dat aantal al binnen door een snack. Wat een beest!

https://www.instagram.com/p/B7v-I75FECh/

Geen tijd voor spierpijn

Je kan natuurlijk niet random 300 push-ups gaan doen. Daarom verdeelde Zuniga de push-ups in reeksen van 100. Elke ochtend 100 decline push-ups, elke middag 100 standaard push-ups en elke avond 100 inline push-ups. Pff, ik voel de spierpijn nu al.

Muscle memory is wel degelijk een ding volgens de sporter. Na tien dagen gingen de oefeningen al makkelijker. Aan het begin van zijn sportavontuur woog Jose Zuniga 82 kilo en tegen het einde woog hij 86 kilo. De aangekomen kilo’s zijn alleen maar spierdefinitie in zijn borst. Mission accomplished.

Geen smoesjes meer

Zo zie je maar weer: er zijn geen smoesjes. Dat de sportscholen dicht geeft je niet het recht om niet te gaan sporten. Als Jose Zuniga het kan, kan jij het ook. En anders heb je het in ieder geval geprobeerd. Meedoen is belangrijker dan winnen.