Seks, hoe meer hoe beter! Of is dat toch niet helemaal waar?

CREDITS: Becca Tapert

We horen vaak voorbij komen dat het gemiddelde aantal keer dat wij per week seks hebben ongeveer twee keer is. Dat blijkt toch niet helemaal waar te zijn. Het gemiddelde Nederlandse stel heeft 3 keer per maand seks. De liefde kunnen bedrijven is misschien wel een van de mooiste dingen die is zijn. Althans, volgens mannen dan, maar is meer seks beter voor je relatie?

Op deze vraag zegt iedereen volmondig ja, of zijn er nog andere aspecten waar we eigenlijk helemaal niet aan denken? Wij gingen op onderzoek uit!

Meer seks is goed voor je relatie toch?

Vrijgezel vs single

Mensen die zich in een romantische relatie bevonden, relateerden hun geluk direct aan het hebben van seks. Echter blijkt dat mensen die single waren, hun bed-escapades niet direct linken aan hun geluk. Het onderzoek is uitgevoerd onder 25.510 personen die zich tussen de leeftijd van 18 en 89 bevonden. Nou zien wij niet direct in hoe representatief dit onderzoek is. Wij denken namelijk dat je jouw tampeloeres vanaf – pak hem beet – je 70e levensjaar niet meer omhoog krijgt. Dat brengt het gemiddelde dus wel hard omlaag!

Anyway, de uitkomst van het onderzoek was dat mensen die een relatie hebben het gelukkigst zijn als ze minimaal 1 keer per week seks hebben. Het kan heel goed zijn dat deze mensen vaker seks hebben dan 1 keer per week, maar dan is er geen direct verhoogd geluk in de relatie.

meer seks beter voor je relatie
Foto: Andrey Zvyagintsev

Conclusie

Meer seks is absoluut beter voor je relatie, maar wel tot op een zeker niveau. Er is geen direct verband voor een betere relatie als je vaker dan 1 keer seks hebt per week. Maar ja, wat weten die wetenschappers nou, toch?

Hoe goed is jouw sekskennis?

  • Met seks verbrand je ongeveer 360 calorieën per uur, niet gek voor een potje figuurzagen!
  • 35 procent van de mensen die seks hebben, posten dit vervolgens op Facebook! Want de wereld moet hier tenslotte van mee kunnen meegenieten!
  • In India is het hebben van seks met een prostituee goedkoper dan het kopen van een condoom. Wij denken dat we het probleem voor die overbevolking hebben gevonden! Nobelprijs incoming!
  • Sperma schiet je met zo’n 45 kilometer per uur af.
  • De borsten van een vrouw kunnen tot wel 25 procent opzwellen als ze opgewonden raakt!
  • Vandaag raak je gemiddeld 15 verschillende pikken aan. Indirect wel te verstaan.

 

meer seks beter voor je relatie, Seks, hoe meer hoe beter! Of is dat toch niet helemaal waar?
Beauty, fashion, blogger concept – lace lingerie, dried cotton flower, silk, robe, candle on white bed background, social media, fashion accessories

meer seks beter voor je relatie, Seks, hoe meer hoe beter! Of is dat toch niet helemaal waar?