Dit zijn de drie nieuwe Samsung wearables

Naast de presentatie van drie nieuwe S10-modellen, Samsung Galaxy S10 cases én het opvouwbare Galaxy Fold model, onthulde Samsung tijdens het Samsung evenement in New York ook drie nieuwe wearables. De Galaxy Watch Active, de Galaxy Fit en de Galaxy Buds. Deze smartwatch, fitnessband en draadloze oordopjes zijn vanaf dit voorjaar te koop.

Samsung wearables

Galaxy Watch Active

Deze smartwatch is speciaal bedoeld voor de echte fitguys (of #fitgirls). Het horloge heeft een 1inch scherm en beschikt over allerlei sensoren die precies je activiteiten bijhouden. De draaiende rand die je bij de eerdere Samsung smartwatches zag, zit er deze editie niet op.

De Galaxy Watch Active ondersteunt meerdere apps. Zo kun je door middel van de smartwatch muziek luisteren via Spotify of je activiteiten bijhouden met Strava.

  • HR Alert: Je kunt instellen dat je een melding krijgt wanneer je bij een activiteit een te hoge hartslag krijgt. Binnenkort zal er een software-update komen waardoor je ook een melding krijgt bij een te lage hartslag.
  • Dagelijkse gemoedsrust: Door middel van de Stress Tracker kun je je stressniveau in de gaten houden. Ook geeft hij je ademhalingsoefeningen om je ademhaling weer rustig te krijgen.
  • Gemakkelijke fitnesstracking: Je vult in welke activiteit je gaat doen en je kunt aan de gang. De Galaxy Watch Active herkent op je hardloopt, fietst, roeit, de elliptical trainer gebruikt of een dynamische workout doet. Je kunt kiezen uit meer dan 39 activiteiten, vult hierbij je doelen in en vervolgens kun je je progressie bijhouden.

De Galaxy Watch Active is vanaf 15 maart beschikbaar en kost je € 249,99.

samsung wearables, Dit zijn de drie nieuwe Samsung wearables

Galaxy Fit

De Galaxy Fit is vergelijkbaar met de Fitbit die je waarschijnlijk al kent. Je doet hem om je pols en op het kleine, gebogen scherm kun je al je activiteiten meten en bijhouden. Natuurlijk kun je er heel cliché je stappen mee tellen en je hartslag mee meten, maar de Galaxy Fit kan je ook je slaapritme en mate van stress aantonen. Het apparaatje kun je vanaf eind april aanschaffen en gaat je €99 kosten.

Daarnaast is er ook een Galaxy Fit E uitgebracht, een instapmodel dat maar €39 kost. Dit houdt wel in dat het scherm een stukje kleiner is en je het beeld alleen in zwart-wit kunt zien. Ook kan hij de speciale activiteiten niet bijhouden, maar voor het meten van je hartslag en als stappenteller functioneert hij hartstikke goed.

samsung wearables, Dit zijn de drie nieuwe Samsung wearables

Galaxy Buds

In navolging van de bekende AirPods van Apple heeft ook Samsung nu zijn eigen draadloze oordopjes: de Galaxy Buds. Hoewel alle Samsungs nog steeds beschikken over een normale koptelefoonaansluiting, zie je de draadloze oordopjes steeds vaker. De Galaxy Buds hebben, wanneer ze volledig opgeladen zijn, genoeg stroom om zes uur lang muziek te luisteren. Je laadt ze binnen vijftien minuten op voor weer twee uur luisterplezier.

Je rekent voor de Galaxy Buds €149 af en je kunt hierbij kiezen uit de kleuren zwart, wit en geel. Wanneer je een pre-order plaatst voor de Galaxy S10 of S10+, dan krijg je de witte variant van de Buds gratis meegeleverd bij het toestel.

samsung wearables, Dit zijn de drie nieuwe Samsung wearables