Dit weten we over de nieuwe smartphones van 2019

In 2019 komen er weer een hoop nieuwe smartphones op de markt. Zo komen grote fabrikanten als Apple, Samsung en Huawei komend jaar met nieuwe modellen. Afgelopen week werd op de CES beurs in Las Vegas al het een en ander aangekondigd, maar veel blijft nog geheim voor het grote publiek. We hebben de smartphones van 2019 op een rijtje gezet, waarvan wij komend jaar het meest naar uitkijken. 

Smartphones van 2019

Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S9 was een ijzersterke smartphone afgelopen jaar, maar als we even realistisch zijn, was er weinig verandering met de voorganger. Begrijp ons niet verkeerd; het zijn top telefoons, maar Samsung kwam hier niet heel innovatief uit de verf. Gelukkig gaan ze dit jaar een hoop goedmaken met de Galaxy S10. Afgelopen maanden verscheen het ene na het andere gelekte bericht over de nieuwe ontwikkelingen in de telefoon. Naar verluidt komt Samsung dit jaar met vier varianten, waaronder een 5G-model. Ook zullen ze een extra camera gaan toevoegen op de achterzijde. De geruchten wijzen op een onthulling 20 februari en een lancering op 8 maart. Ook lezen we hier en daar dat deze Koreaanse gigant bezig is met een super premium model.

iPhone

Het zal niemand verbazen dat Apple ook in 2019 weer een drietal nieuwe iPhones op de markt brengt. We zullen er nog even op moeten wachten, want naar waarschijnlijkheid gaat het nog een maand of acht duren. Wel zijn er al genoeg geruchten bekend over wat we kunnen gaan verwachten van de nieuwe modellen. Het drietal iPhones zullen stuk voor stuk opvolgers van de voorgangers worden: iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. De modellen zullen in hetzelfde formaat als de voorgangers blijven. Wel zal de notch gaan verdwijnen, waardoor je dus een volledig doorlopend scherm hebt. Een grote verandering waarvan het lijkt dat we deze terugzien in alle nieuwe smartphones is een extra cameralens erbij. Apple wil van twee naar drie cameralenzen gaan. Het meest opvallende gerucht is dat er mogelijk plannen zullen zijn om naar een USB-C oplaadkabel te gaan.

Huawei P30 

Huawei had vorig jaar een enorm goed jaar. De goedverkochte Huawei Mate 20 was met zijn haarscherpe camera, lange accuduur en full display een ware verkoophit. Als je kijkt naar de verkoopcijfers, kan je zelfs concluderen dat ze Apple hebben verslagen. Dus hoe nu verder? Komend jaar komt Huawei met de P30 en P30 Pro. Tot nu toe is er nog steeds vrij weinig bekend over de nieuwe modellen. Wat we weten is dat dit flagship zal beschikken over vier camera’s op de achterzijde. Ook wijzen de geruchten erop dat Huawei als een van de weinigen, de oud vertrouwde jack plug gaat terugnemen! Een slimme zet als je het ons vraagt aangezien hier afgelopen jaren zoveel kritiek op was bij de nieuwe iPhone toestellen. 

smartphones van 2019, Dit weten we over de nieuwe smartphones van 2019

Nokia 9

Nokia is weer helemaal terug in de game en dat hopen we dit jaar terug te zien in de nieuwe Nokia 9. Verschillende leaks wijzen op maar liefst vijf camera’s aan de achterzijde. Zal Nokia weer koploper worden op cameragebied? Who knows. Eind januari wordt de prijs bekend gemaakt van de Nokia 9, een factor die voor de Nokia 9 het verschil kan gaan maken.

Sony Xperia XZ4

Sony? Kennen we ze nog? Sony is al jaren geen grote speler meer als het aankomt op de smartphones. Toch gaat Sony komend jaar een poging doen een plekje te bemachtigen tussen de grote smartphone namen. Dit gaat gebeuren met de Sony Xperia XZ4. Gelekte berichten tonen dat het toestel een bizarre beeldverhouding gaat krijgen van 21:9, met een vingerafdrukscanner aan de zijkant. Naar verwachting zal het toestel een stuk duurder gaan woorden dan zijn voorganger. Wat precies de prijs gaat worden is nog niet bekend, maar hier hopen we meer over horen in tijdens de lancering in februari.