Chrono24 Watch Scanner: nooit meer twijfel over het model

CREDITS: Chrono24

Komt die ene maat van je weer aan met een dikke klok rond zijn pols, maar als je hem vraagt welk typenummer het is wordt het angstaanjagend stil. Het merk en type kun je nog wel aflezen van de wijzerplaat maar het exacte typenummer en de prijs moet uitblijven. Op deze onkundige situaties heeft Chrono24 nu iets handigs bedacht: Watch Scanner.

Chrono24 Watch Scanner: geen twijfel over mogelijk

Iedere horlogeliefhebber zal weten dat het identificeren van een horloge rond iemand zijn pols soms een moeizame taak is. Tenzij je de gehele Rolex catalogus uit je hoofd kent, is het uitvogelen van het exacte type en nummer een tijdrovende onderneming.

Chrono 24 Watch Scanner (4)
Foto: Chrono24

Het gokken is over en uit

Natuurlijk kun je van een afstand zien wat voor merk horloge het is vanwege de armbandstijl, maar het exacte model blijft een raadsel. Via de ingebouwde horloge scanner in de Chrono 24 app is het raadsel binnen no-time opgelost.

Chrono24 Watch Scanner

Ingebouwd in de huidige Chrono24 app voor iOS en Android kan de app herkennen welk horloge het is. Daarvoor heb je iemand die het horloge in het echt draagt of een foto ervan nodig. Je moet je nieuwe horloge-maat dus even vragen om stil te zitten. De app vereist de wijzerplaat duidelijk op de foto om het type vast te stellen.

Daarna geeft de app informatie als het merk, referentienummer, geschatte waarde en zowel tweedehands als nieuwwaarde. Daarvoor wordt een database met meer dan 15.000 modellen doorzocht.

Chrono24 watch scanner, Chrono24 Watch Scanner: nooit meer twijfel over het model
Foto: Chrono24

Eigen horloge op de markt

Wil je jouw eigen bijzondere horloge verkopen, dan kun je ook gebruik maken van de Chrono24 Watch Scanner. Deze creëert een afbeelding waarin alle informatie is verwerkt die de nieuwe koper in eerste instantie wil weten. Chrono24 belooft dat wanneer steeds meer mensen de app gebruiken, de database snel wordt uitgebouwd. Scannen en dan kun je hem direct ook passen in de Chrono24 app!

Chrono24 watch scanner, Chrono24 Watch Scanner: nooit meer twijfel over het model
Foto: Chrono24