Kijkvoer: zeven dikke sportcoupes op een rij

CREDITS: J-ro Media

In de wereld van sportcoupés houden we van bijzondere modellen of youngtimers die een stempel hebben gedrukt op de auto industrie. Ieder merk heeft daarbij zo zijn eigen kernmerken die we vandaag de dag nog steeds terug zien in het ontwerp van moderne auto. Dit zijn zeven dikke sportcoupés waar jouw hartje extra snel gaat kloppen.

Zeven dikke sportcoupés op een rij

Autofabrikanten en tuners blijven verbazen met de unieke edities van verschillende auto’s. Toch zijn er ook een aantal klassiekers die jij niet snel zult vergeten. We hebben een mooie mix gemaakt van sportcoupés om je netvlies mee te voeden.

Porsche 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition

Australië is een van de oudste Porsche markten ter wereld. De Porsche 911 GT3 70 Years Porsche Australia Edition is een ode aan de zeventig jaar die het Duitse automerk actief is het in werelddeel. Samen met Porsche Exclusive Manufaktur en Porsche Cars Australia werd het ontwerp gemaakt van deze bijzondere 911 GT3 uitvoering. Een lust voor het oog.

sportcoupés
Foto: Porsche

BMW M4 Edition ///M Heritage

De Heritage editie van de BMW M4 is er in drie kleuren die ook terug te vinden zijn in het BMW M logo wat achterop alle M modellen zit. Met een vermogen van 450 pk uit de zes in lijn motor is dit het ultieme canvas voor de BMW M4 DTM die in de DTM wedstrijden wordt gereden. De speciale uitvoering van deze auto is gemaakt tussen november 2019 en april 2020 in een oplage van 750 stuks.

sportcoupés
Foto: BMW

Chevrolet Corvette Z06

De Chevrolet Corvette Z06 schreeuwt USA wanneer je erop afloopt. Het is dan ook geen verrassing dat deze coupé uit 2015 niet met een turbo maar met een supercharger geleverd werd op de 6.2 liter V8 LT4 motor. Deze produceert 650 pk wanneer hij 3.600 toeren per minuut draait. Waar eerdere Corvettes werden volgepropt met honderden pk’s is bij deze Z06 Corvette ook veel tijd en aandacht gegaan naar het aerodynamische ontwerp. En zeg nou zelf: dat is aardig gelukt.

sportcoupés
Foto: Chevrolet

Ford Mustang Bullitt 5.0 V8

De Ford Mustang Bullitt 5.0 V8 hebben we zelf mogen rijden. En eerlijk gezegd waren we een beetje bang. Dit kanon is een ode aan Steven McQueen en de film Bullit uit 1968. Daarmee mag deze bolide de kleur Bright Highland Green dragen. De vijf liter V8 produceert 460 pk die je door middel van de handmatige zesbak naar zijn topsnelheid van 264 km/u roert. Genieten.

sportcoupés, Kijkvoer: zeven dikke sportcoupes op een rij

Lamborghini Gallardo LP 560-4

De Lamborghini Gallardo LP 560-4 kwam in vrijwel iedere jongensdroom voor toen deze auto in 2008 op de markt kwam. Het is dus ook niet zo gek dat dit toen het meest succesvolle Lamborghini model was aller tijden. Met 560 pk verdeeld over alle vier de wielen schiet dit aambeeld in 3,4 seconden naar de 100 km/u. Ook was dit model de voorloper van onder andere het spyder model en is er ooit een polizia editie gekomen. Deze hoort zeker thuis in deze lijst.

sportcoupés, Kijkvoer: zeven dikke sportcoupes op een rij
Foto: Lamborghini

Nissan GT-R50 by Italdesign

De Nissan GT-R brak alle 0 tot 100 record toen de ‘nieuwe’ versie zijn entree maakte op de markt. Inmiddels is de dikke bilpartij van deze sprintmachine er eentje die iedereen wel herkent wanneer je weer het nakijken hebt. De mannen van Italdesign pakten de Nissan GT-R flink aan met een volledig herzien ontwerp waarvan en maar 50 gemaakt worden. De kans dat je er eentje met zijn 720 pk sterke 3.8 liter twinturbo gaat tegenkomen is dus klein. Gelukkig hebben we de foto nog.

sportcoupés, Kijkvoer: zeven dikke sportcoupes op een rij
Foto: Nissan

Audi TT RS 40 years of quattro

Last but zeker not least is dit verjaardagsmodel van de Audi TT RS. Met deze versie van deze met sambal gesmeerde sportcoupe viert Audi het 40 jarig bestaan van het al om bekende Quattro vierwielaandrijvingssysteem. Voor ieder jaar dat Audi Quattro bestaat wordt er eentje geproduceerd. Met 400 pk sprint dit beestje van 0 naar 100 in slechts 3.7 seconden.

sportcoupés
Foto: Audi