Vintage Volkswagen Beetle omgetoverd tot dikke roadster

CREDITS: IG @danni.k.k

Bij een Beetle denk je al snel aan een mooie vrouw die rondrijdt met een wit bloementje langs het stuur. Een vrouw die tijdens het wegrijden, met een zakje verse croissantjes, nog even lief zwaait naar de plaatselijke bakker. Máár: na het zien van deze brute Beetle roadster verdwijnen al je vooroordelen als sneeuw voor de zon. Mannelijker dan deze vierwieler gaat het namelijk niet worden.

Designparel: vintage Volkswagen Beetle roadster

Het brein achter deze designparel is ontwerper Danni Koldal. Hij heeft de vintage Volkswagen Beetle omgetoverd tot een matzwarte roadster met een ‘gehakte’ voorruit. Doordat het dak verwijderd is en de voorruit tot halve hoogte is ingekort, heeft de Beetle een agressieve hot rod-look gekregen. Door de verlaagde rijhoogte, de ’torpedo-zijspiegels’ en de chromen bumpers is het plaatje compleet.

Unieke details en een minimalistisch, maar ruw interieur

Details maken de auto. Daarom heeft Koldal veel aandacht besteed aan onderdelen waar échte liefhebbers het warm van krijgen. Zo is de 1961 Volkswagen Beetle afgewerkt met dikke whitewall-banden en een zilverkleurig Superman-logo aan de onderkant van de voorruit. Boys will be boys…

Het interieur is minimalistisch, maar met een ruw randje. Zo heeft de Beetle roadster één snelheidsmeter in het midden van het dashboard en een hoge handmatige versnellingspook. Daarnaast passen de tijdloze zwartleren stoelen perfect bij het brute exterieur.

The old lady van Danni Koldal zou de gemoederen op de A2 tussen Eijsden en Amsterdam flink bezighouden. Wij zijn in ieder geval hyped! Check de foto’s en je snapt waarom: