Originele, vernielde Wolf of Wall Street-Countach onder de hamer

CREDITS: Bonhams Cars

De neus van Belfort en zijn Lamborghini Countach hadden tijdens The Wolf of Wall Street twee dingen gemeen: ze waren allebei hagelwit. En voor laatstgenoemde zorgde dat voor een korte, maar hele krachtige rol.

Kopen: vernielde Lamborghini Countach uit The Wolf of Wall Street

Misschien doet dit nog geen belletje rinkelen, maar wij leggen het ‘oh-ja’ momentje even voor je uit: Jordan Belfort en zijn partner in crime tikken een flinke hoeveelheid drugs naar achteren, waarna Belfort via zijn advocaat hoort dat hij wordt afgeluisterd door de FBI. Belfort stapt in zijn Lamborghini Countach 25th Anniversary om naar een plek te rijden waar het veilig is om te praten, en zoals de gemiddelde raver wel zag aankomen, kicken de drugs dan opeens volledig in. Belfort laat zich niet kennen en rijdt gewoon naar huis toe. Of, nouja, dat was het idee van Belfort. In realiteit rijdt hij de Countach volledig de vernieling in.

Lamborghini Countach
Foto: Screenshot Wolf of Wall Street | Paramount Pictures

Veilingdatum: 25 november, tijdens F1-grandprixweekend

Die vernielde supercar kan nu van jou worden. Veilinghuis Bonhams Cars gaat de legendarische 1989 Lamborghini Countach 25th Anniversary Coupé onder de hamer brengen. Dat doen ze op 25 november van dit jaar, op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Juist: tijdens het F1-grandprixweekend. Dit legendarische stukje filmgeschiedenis met wielen, en chassis no. ZA9CA05A6KLA12692, is daadwerkelijk gebruikt in de film der films.

De Hero Car is in The Wolf of Wall Street uitgeweken met de bekende scissor door open en is echt gebotst (met auto’s en andere objecten). En dat is ook te zien… Alhoewel, later heeft regisseur Scorsese nog extra schade aangebracht om het er nóg realistischer uit te laten zien.

Op Bonhams Cars wordt nu de verwachte opbrengst van $1,5 tot $2 miljoen gecommuniceerd, maar goed: je weet nooit wat liefhebbers over hebben voor dit beestje.  Naast de iconische Countach in Bianco Polo krijgt de koper ook een Jordan Belfort-outfit, een regisseursstoel, een filmklapper ( gesigneerd door Scorsese, DiCaprio en Robbie) en twee crew-hoodies.

Source: