Moto Adonis tovert Ducati 999 om tot ware verhalenmachine

CREDITS: Moto Adonis

Een motor brengt altijd een verhaal met zich mee. De een vertelt vol trots over zijn hakkelende Kawasaki KZ uit de jaren ’80, terwijl de ander vurig vertelt over hoe hij al zijn spaarcenten heeft verbrast aan een gloednieuwe Harley-Davidson. Worth it, by the way.

De motor maakt dus de man. En vice versa. Zeker als het aankomt op de Ducati 999 die momenteel in handen is van een man uit Twello in Gelderland.

De droom van een man uit Twello

Het verhaal van deze Ducati 999 is er namelijk meer eentje die je in een bar hoort wanneer de lampen al weer aan zijn en de barman de fusten weer naar achteren tilt.

Ducati 999, <strong>Moto Adonis</strong> tovert Ducati 999 om tot ware verhalenmachine
Foto: Moto Adonis

Geen rem

Een paar jaar geleden kreeg deze man uit Twello namelijk een ongeluk, waardoor hij zijn linkerbeen verloor. Zijn droom om ooit een sportmotor te rijden kon hierdoor de prullenbak in. Of nouja, dat dachten wij in ieder geval. In plaats daarvan kocht hij een Ducati 999, een kuipset in retrostijl en probeerde hij de motor van zijn dromen te bouwen. Absoluut geen rem dus voor deze man. Maar goed, dat linkerbeen bleef natuurlijk een probleem, want anders kan je de versnellingsbak niet besturen.

Moto Adonis tovert Ducati 999 om

Dat is waar onze vrienden van Moto Adonis te hulp schoten. Zij hebben een ‘pneumatisch’ bediende handmatige versnellingspook ontwikkeld, waardoor de bestuurder met een druk op twee knoppen kan schakelen. Om het prothesebeen vervolgens een veilige rustplaats te geven, is er een aangepaste vloerplaat gemaakt. Engineering at it’s finest. Om de 999 helemaal een elegante look te geven, is de kuipset op maat gemaakt en zijn de zijpanelen weggelaten. Vervolgens is de tank weer aangepast om naadloos aan te laten sluiten bij de rest van het ontwerp.

Ducati 999, <strong>Moto Adonis</strong> tovert Ducati 999 om tot ware verhalenmachine
Foto: Moto Adonis

Ducati 999 zorgt voor heerlijk motorverhaal

Het ontwerp van deze customized Ducati 999 is trouwens sterk geïnspireerd op racemotoren uit de jaren ’70 en heeft zelfs een op maat gemaakte zitting die eruitziet als een paardenzadel. Verder zien we heerlijke LED-verlichting aan de achterkant, een rode 7-inch koplamp en een heerlijke custom paint job met een unieke draai van Moto Adonis aan de befaamde Italiaanse Tri-Colori. Om dit verhaal helemaal af te maken heeft de man uit Twello ook nog eens een andere motorliefhebber met een beenprothese gevonden waar hij nu vaak mee samen rijdt. Dat zijn de motorverhalen waar we het voor doen.

Source:
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…