Ultieme Bond-stuntauto’s uit No Time To Die onder de hamer

Zeg je 007, dan zeg je auto’s. Zo is bijvoorbeeld het filmdebuut van de Aston Martin DB5 in Goldfinger een legendarisch moment geworden in de film scene. Ook Bonds laatste film stond weer vol in het teken van auto’s. 

En om het allemaal nog mooier te maken kun je nu bieden op Defenders, Range Rover en Jaguar stuntauto’s uit No Time To Die. Dat moet toch wel een droom zijn die werkelijkheid kán worden.

Bond-cars uit No Time To Die onder de hamer

Wie jarig is trakteert, dus ter ere van 60 jaar aan Bond-films worden vierwielige pareltjes geveild voor het goede doel. Omcirkel 28 september met rood in je agenda, want dan ze onder de hamer bij Christie’s in Londen. Het gaat om een liefdadigheidsveiling (aaaaaaaah) en deze jongens kunnen van jou worden: de stunt-Defender 110, Defender V8 Bond Edition, de Range Rover Sport SVR en een Jaguar FX.

, <strong>Ultieme Bond-stuntauto&#8217;s</strong> uit No Time To Die onder de hamer
Defender 110 – Foto: Jaguar Land Rover

Defenders

Vooral de Defender 110 heeft iets extra’s. Deze jongen werd gebruikt voor de brute all-terrain-stuntscènes in No No Time To Die. En om het helemaal af te maken rijdt-ie rond met het chassisnummer 007. De knip zal eind september wel worden getrokken, want de verwachte opbrengst is niet misselijk. Er zal tussen de £300.000 en £500.000 moeten worden neergelegd. Die Britse ponden gaan allemaal linea recta naar het Britse Rode Kruis.

De Defender V8 Bond Edition wordt op zijn beurt geveild om Tusk natuurbehoudsorganisatie te helpen. Hier zijn er wereldwijd slechts 300 van gemaakt en hij is voorzien van een uniek ’60 Years of Bond’-logo. Money wise denkt de organisatie aan een bedrag tussen de £200.000 en £300.000.

, <strong>Ultieme Bond-stuntauto&#8217;s</strong> uit No Time To Die onder de hamer
Defender V8 Bond Edition – Foto: Jaguar Land Rover

Range Rover Sport en Jaguar XF

Naast de Defenders worden er dus nog twee stuntauto’s aan de man gebracht. De Range Rover Sport SVR (verwachte opbrengst £ 80.000 – £ 120.000) deed ook mee aan de all-terrain-achtervolging. Het is één van de zes exemplaren die voor de opnames zijn gebruikt.

En herinner je jezelf één van de mooiste filmlocaties van No Time To Die nog? De smalle, bochtige wegen van Matera in Zuid-Italië hebben ons hart destijds veroverd. Helemaal omdat de Jaguar XF ook in stijl zichzelf daar overtrof. De perfecte achtervolgingsauto wordt nu met een verwachte £ 50.000 tot £ 70.000 geveild voor het goede doel.

Oké, allemaal leuk en aardig, máár kun je als doodnormale fan ook de stuntwielen in handen krijgen? Ja hoor, zeker. De liveveiling op 28 september is alleen voor uitgenodigden, maar fans en verzamelaars kunnen online bieden via Christie’s Live. Hoppa. De voorverkoopstentoonstelling met highlights is zelfs van 15 tot 28 september gratis te bezoeken op de hoofdvestiging van Christie’s in Londen. Als je er dan toch bent….

Source:
Jaguar Land Rover