Op deze brommers kom je wel stijlvol voor de dag

CREDITS: Firdaus Roslan

Brommers zijn voor veel mensen niet echt het go-to vervoersmiddel. Snappen we, zeker omdat brommers er voor de helft van de tijd gewoon niet uit zien. Echter kunnen brommers super handig zijn, zeker in de stad. Je vliegt overal in no-time voorbij en bent super snel op je bestemming. Maar hoe zorg je er nu voor dat je er stijlvol uit ziet?

Dit zijn de meest stijlvolle brommers

Moderne scooters zijn sowieso een absolute no-go wat ons betreft. Als jij als een ware gentleman wil aan komen rollen moet je altijd een klassieke scooter 0f brommer hebben. Waarschijnlijk hebben je vader of je opa op een van deze apparaten gereden. En dat is juist zo tof aan deze apparaten! Doordat ze niet zo technisch zijn als de nieuwe brommers en scooters kunnen ze soms wat lastig te controleren zijn. Maar goed dat een brommerverzekering in Nederland verplicht is, daardoor kan je zorgeloos op pad!

De Vespa

We beginnen natuurlijk meteen met een knaller. Hoewel we niet zo kapot zijn van de moderne Vespa’s zijn we wel fan van deze oldtimer. Met name de Vespa PX 125 vinden wij heel dik! Prestatie, flexibele handling en een krachtige motor waren kenmerken die dit model een onmiddelijk succes maakte! Met de iconische voetrem en versnellingen aan het stuur was dit een apart apparaat.

brommers, Op deze brommers kom je wel stijlvol voor de dag
Foto: Simon Roth

Honda CB100

Dit Japanse merk maakt al enorm lang tweewielers, daar mag een toffe brommer natuurlijk niet aan ontbreken! Wij vinden de Honda CB100 vooral heel hard. Deze 4-cilinder brommer maakt jou per direct een heel stuk stijlvoller. Stel je maar eens voor: Leren jasje, stylish helmpje en een zonnebril. Beter wordt het niet toch?

brommers, Op deze brommers kom je wel stijlvol voor de dag
Foto: Mitchell Griest

Kreidler

Dit is misschien wel een van de meest stijlvolle brommers die ooit op de markt is gebracht. Deze Kreidler uit 1966 is het toppunt van stijlvol brommer rijden. Kreidler is in 1904 opgericht in Duitsland. Helaas is dit bedrijf in 1982 gestopt met het produceren van motoren en brommers, maar er rijden er nog genoeg rond!

Zundapp

Wederom een Duits merk. Onze oosterburen doen het al een aanzienlijke tijd goed op het gebied van voertuigen kunnen we wel stellen! “Zündapp” is een samentrekking van de bedrijfsnaam “Zünder-Apparatebau-Gesellschaft mbH Nürnberg” Zundapp is opgericht in 1917 en gestopt met het produceren in 1984. Een classic waar je trots op kan zijn!

Puch

Met een Puch ben je ook direct een stijlvolle heer hoor! We bedoelen niet die brommertjes met een mandje en fietstassen maar een klassieker! Puch is een Oostenrijks merk dat ook al enorm lang tweewielers maakt. Zeer degelijke en betrouwbare beestjes! De brommer die we hieronder laten zien heeft natuurlijk wel enkele modificaties gehad. Je kan uitstekend sleutelen aan puch’s als je handig bent. De foto hieronder laat zien wat een brute dingen je ervan kan maken!