Hier is de caferacer uit je dromen: de ‘Spanish Jade’

Spanje. Het land van heerlijke paella, tapas en zonnen aan de Spaanse costa onder het genot van een sangria of cerveza. En sinds kort is Spanje ook het thuisland van een indrukwekkend staaltje motorgeweld. In Alicante hebben ze bij Tamarit Motorcycles namelijk de honderste motor op de markt gebracht en de nieuwe ‘Spanish Jade’ overtreft alles wat je van een motor verwacht.

Oldschool Spaanse motor met een moderne performance

‘Een motor die de jarenlange ervaring van het bedrijf vertegenwoordigt.’ Zo kondigt Tamarit Motorcycles de Spanish Jade aan. Tamarit is sinds 2015 bezig, en dit is waarschijnlijk hun beste werk tot nu toe. De nieuwe motor is geïnspireerd op de originele Triumph Bonneville ‘Thruxton’ uit de jaren ’60, en heeft daardoor een heerlijke oldschool look. Hoe retro de motor er ook uitziet, de performance van de motor is allesbehalve achterstallig te noemen.
Dit beest op wielen komt namelijk met een 900cc motor en heeft vijf versnellingen. Mucho fasto dus.

Spaanse, Hier is de caferacer uit je dromen: de <strong>&#8216;Spanish Jade&#8217;</strong>

Details, details en nog eens details

Dat er veel werk in deze motor zit, is een understatement. Tamarit Motorcycles geeft namelijk aan dat er maar liefst 640 uur aan vakmanschapswerk per ‘Spanish Jade’ motor wordt gestoken. De originele Triumph Thruxton is compleet herbouwd, en heeft daarbij nieuwe elektra, wielen, banden en een verbeterd frame gekregen. De stoelen zijn voorzien van gewatteerd leer en de geometrie is ook geoptimaliseerd ten opzichte van de oudere Triumph Thruxton.

Verf doet wonderen

De naam van deze Spaanse racemachine is te danken aan het likje verf dat het heeft gekregen. De motor is namelijk voorzien van een groene ‘Jade’ kleur die tevens een glanzende uitstraling aan de motor geeft. Maar goed, dit bakbeest heeft eigenlijk helemaal geen extra shine nodig. Check de foto’s hieronder, of bekijk de site van Tamarit hier. La quenta voor dit pareltje? Een luttele 60.000 euries, ka-ching!

Source: